2018. június 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Havas Henrik: „szöveghűen közölték, amit mondtam”

Főoldal>Közélet>Havas Henrik: „szöveghűen közölték, amit mondtam”
 
Írta: Szerk.
2017. június 15. 11:14
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ítélet nélkül zárult Gajda Péter kiadónk ellen indított sajtó-helyreigazítási pere. Információink szerint Gajda már Havassal is inkább megegyezett. Kispest Önkormányzata nemrég közleményben tudatta, hogy sajtó-helyreigazítási pert indít ellenünk, mert az Ady mozi kapcsán Havas Henrikkel készített anyagunkban megjelent, Gajda Péterrel kapcsolatos állítások minden alapot nélkülöznek, azok nem felelnek meg a valóságnak.

Szeretnénk tájékoztatni olvasóinkat, hogy az online felületünk ellen indított sajtó-helyreigazítási per egyezséggel zárult, mert a bíróság előtt Gajda Péter a kifogásolt 7 állításból 6 esetében már mégsem akart helyreigazítást kérni, vélhetően azért, mert minden állításunkat iratokkal tudjuk igazolni. Az egyezségben végső soron egyetlen, az online felületünkön megjelenő pontatlanságot kellett helyesbítenünk, amelyet egyébként korábban már, a polgármester jelzését követően azonnal ki is javítottunk; nevezetesen azt, hogy Gajda Péter másfél évtizeddel ezelőtt nem szavazta meg az Ady mozi eladását. Való igaz, hogy nem, mert már akkor pont annyira érdekelte az Ady mozi sorsa, hogy távol maradt a döntést meghozó testületi ülésről, ráadásul igazolatlanul. Annak közléséhez viszont mi ragaszkodtunk, hogy nem is emelt szót az Ady mozi eladása ellen; képviselőként ezt megtehette volna. Mindez azonban tejesen jelentéktelen részlet, amely eltereli a figyelmet a lényegről, arról, hogy Gajda Péter idén sem mentette meg az Ady mozit.

 

Gajda egyik helyreigazítási kérelme, amelyet a bíróság előtt már „feladott”, az volt, hogy Gajda Péter nem hazudott, amikor azt mondta a közmeghallgatáson a kispestieknek, hogy Havas 300 millió forintért szeretné eladni az ingatlant, hiszen a Havas által tett vételi ajánlatban szereplő 240 millió forint plusz áfa összeg az 304 millió forint. Való igaz. Csak épp Gajda Péter elhallgatta a vételi ajánlat több fontos részletét is, miszerint egyösszegű vétel esetén az önkormányzat 170 millió forint plusz áfáért, cserével vegyes adásvétel esetén pedig 220 millió plusz áfáért menthette volna meg a kispestieknek az Ady mozit. Aki lényeges körülmény tekintetében a valót elhallgatja, az hazudik. Márpedig azt gondoljuk, hogy a különböző visszavásárlási konstrukciók és az ahhoz kapcsolt vételár javaslatok elég lényeges körülménynek minősülnek. És mindezt nemcsak a kispestiek elől hallgatta el Gajda Péter, hanem a képviselő-testület elől is, hiszen sem előterjesztést, sem tájékoztatást nem vitt be a képviselő-testület elé Havas Henrik ajánlatáról. Minderről Gajda volt párttársa, Gyurcsány jut eszünkbe, aki azt mondta: „Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét.”

 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy Gajda Péter Havas Henrikkel is megegyezett. Havas Henrik az egyezségben azt mondta: félreértésre adhatott okot az a mondata, miszerint Gajda Péter a wekerlei szavazóknak nem vesz semmit. Ezzel szemben kérdésünkre kiadónknak Havas Henrik azt írta: szöveghűen adtuk közre, amit mondott. Kiadónknak megerősítette: semmit nem vont vissza, Gajda ügyvédje rábeszélte a peren kívüli egyezségre, és mivel utál bíróságra járni, végül a megállapodás negyedik változatát elfogadta. 

Részünkről az ügyet lezártnak tekintjük, és ahogy eddig, a továbbiakban is a valós híreket szolgáltatjuk olvasóinknak.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.