2018. december 10., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hidvéghi: Soros nagyon veszélyes pozíciót foglal el

Főoldal>Közélet>Hidvéghi: Soros nagyon veszélyes pozíciót foglal el
 
Írta: Szerk.
2017. október 24. 13:32
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A bevándorlás mindennél súlyosabb kérdés most Magyarországon és Európában – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy Wekerlén tartott lakossági fórumon. Hidvéghi kiemelte, hogy Soros György tervében a határzár megszüntetése, a migráció elősegítése és a multikulturális, nyitott társadalom megteremtése szerepel.

A nemzeti konzultáció és a Soros terv volt a témája a Wekerlén tartott lakossági fórumnak, amelyen Földesi Gyula, Kispest és Pesterzsébet választókerületi elnöke meghívására Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt.A résztvevők aprólékos tájékoztatást kaptak a nemzeti konzultáció hét pontjáról.

 

- Az előző nemzeti konzultációt, az „Állítsuk meg Brüsszelt” a balliberális megmondóemberek próbálták ellehetetleníteni. Azt mondták, hogy kudarcba fog fulladni. Ezzel szemben, 1,7 millióan küldték vissza. Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációját tudhatjuk magunk mögött, büszkék lehetünk mi, magyarok, hogy itt fontos kérdésekről megkérdezik az embereket. Nemcsak négyévente, az országgyűlési választásokon szólhatunk bele a közügyekbe – mondta Hidvéghi Balázs, aki hozzáfűzte: több európai demokratikus országban más a helyzet, számos fontos ügyet érintő kérdésről nem lehet beszélni, a riporterek sem mernek kérdezni. Talán most már változik a helyzet, Németországban és Ausztriában is vannak erre utaló jelek, de máshol még mindig a szellemi gúzsbakötés jellemzi a közéletet, ezért véleménye szerintsokkal élőbb a magyar demokrácia.

- Nagyon régi vitatéma, hogy hogyan egyesüljenek,és működjenek együtt az európai nemzetek. Mindig is két nagy megközelítés létezett. Az egyik,a föderális Európát akarók tábora, akik azt szeretnék, hogy megszűnjenek a nemzetállamok, és a döntések központilag szülessenek meg egy fővárosban. A másik megközelítés – amely mellett mi is kiállunk -, a szuverén, önállóságukat megőrző európai nemzetek önkéntes együttműködését támogatók köre. Utóbbiban nem oldódnak fel a fővárosok, és a nemzeti közösségek maguk hoznak döntéseket és nem adnának át mindent a központnak. Ez egy nagyon hosszú vita, amelyben Magyarország, és a magyar miniszterelnök egy nagyon karakteres pozíciót képvisel, ezért van szükségünk a nemzeti konzultációra, hogy erős felhatalmazást adjunk erre a képviseletre. A bevándorlás kérdése ma mindennél fontosabb és súlyosabb téma egész Európában – magyarázta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki kitért Soros György személyére. Elmondta, hogy nem a Fidesz, de nem is a kormány tette Soros Györgyöt a bevándorlási ügy elejére, nem ők találták ki azokat a dolgokat, amelyeket Soros publikált és képvisel.

 

 

- Ő az egyik legbefolyásosabb szereplő a történetben, aki az utóbbi időben a bevándorlás kérdésében egy nagyon karakteres, és egyben nagyon veszélyes pozíciót foglal el. Ennek érdekében hatalmas erőforrásokat, pénzeket és szervezeti hálózatot hozott működésbe, hogy a saját érdekei érvényesüljenek. Brüsszelben egyébként is látszódik az a tendencia, amely a túlterjeszkedés és a nemzetállamok csökkentéséről szól, ennek Soros György a szövetségese. Ezért kell erről beszélnünk, és ezért gondoljuk azt, hogy fontos egy újabb konzultációban konkrétan a Soros-tervről beszélni – jelentette ki Hidvéghi, aki megemlítette azt is, hogy Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott egy interjúban, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni, és ehhez jogunk van.

 

- De mit is jelent bevándorlóországnak lenni? – tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs, majd kifejtette: hogy ha megnézzük az Európai Unió tagországait, akkor azt látjuk, hogy számos olyan ország van, ahol az őshonos népesség mellett egyre jelentősebb arányú bevándorló népesség él, és a számuk egyre inkább növekszik, az őshonos népességé pedig csökken. Párhuzamos társadalmak jönnek létre, ezáltal romlik a közbiztonság, fokozódik a terrorveszély.

 

- Mi nem voltunk gyarmattartó ország, nem gondoljuk, hogy Európa hibás döntései kapcsán nekünk kellene bevándorlókat befogadnunk. A cél, hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá, és nem ami dolgunk, hogy a többiek hogyan váltak azzá.  Soros György konkrétumokat mondott: évente 1 millió bevándorlót kellene befogadni Európába, szét kell osztani őket a tagállamok között, és pénzzel kell segíteni őket, fejenként 9 millió forintnak megfelelő euróval az első két évben, amelyet a befogadó ország állampolgárai fizetnek!„Fő célom, hogy segítsek eljutni a migránsoknak Európába„ – idézte Soros Györgyöt a Fidesz kommunikációs vezetője.

A nemzeti konzultáció 7 pontba szedi Soros György idézeteit, amit különböző médiumoknak mondott vagy írt le a Nyitott társadalom című könyvében. Egyéb nyilatkozataiban Soros György utalt Orbán Viktorraés a magyar kormányra is, akikben akadályt lát, mert céljuk a határok védelme, szemben Sorossal, akinek a határok lebontása áll érdekében.

 

- Soros az alapítványain keresztül próbálja véghezvinnia céljait, de mi azt gondoljuk, hogy ezek az intézkedések károsak Magyarország és Európa számára. Ne ő diktálja azt, hogy milyen legyen a magyar társadalom. Ne az ő emberei, szervezetei, ésaz ő általa pénzelt politikai szereplők hozzanak döntéseket ez ügyben – szögezte le Hidvéghi.

 

 

Gulyás Gerely, a Fidesz frakcióvezetője szintén lakossági fórum beszélt a Soros tervről és a nemzeti konzultációról, amelyről ITT bővebben olvashat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.