2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.caa4177357f1.jpg]

Huszonöt éves a Szent György Cserkészcsapat

Főoldal>Közérdekű>Huszonöt éves a Szent György Cserkészcsapat
 
Írta: Szerk.
2015. május 04. 11:41
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kós Károly téri Munkás Szent József Templomban tartották jubileumi évfordulójukat az 1989 tavaszán, Szántó Miklós vezetésével újjáalakult Szent György Cserkészcsapat. A diákmisével egybekötött emléknapon a cserkészek a fogadalmukat is megújították.

Az eredetileg 1921-ben alakult 133. Szent György Cserkészcsapat működését 1948-ban tiltották be, majd 1989-ben a csapat volt cserkészei dr. Szilágyi Lajos, Szántó Miklós, Németh Jenő, Komlósi István, Bazsai József , Kőszegi Béla, Torner Zoltán felvetették a csapat újjáalakításának gondolatát. 1990-ben kapták meg a hivatalos működési engedélyüket. Az azóta is gyarapodó cserkészcsapat jelenleg hetven fővel büszkélkedik, akik közül a kisiskolástól az egyetemistákon át a dolgozó felnőttekig minden korosztály fellelhető.

 

A csapat főként a wekerlei ifjúság nevelésével foglalkozik, de a kerület más részeiről és a szomszédos kerületekből is vannak csapattagok. Közösségük egy önkéntes, politikamentes ifjúságnevelő mozgalom, amely nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint felekezettől függetlenül. A csapat vezetői aktív résztvevői a Magyar Cserkészszövetség budapesti vezetőképzésének, mind a képzésben részesülők és mind a képzést szervezők tekintetében. Hivatásuknak tekintik, hogy támogassák a fiatalokat testi, lelki, társadalmi és szellemi képességeik teljes kifejlesztésében mind egyénként, mind felelős állampolgárként és helyi, nemzeti és nemzetközi közösségeik tagjaiként.

 

A közösségépítés része, hogy rendszeres programokat szerveznek, mint például az évközi, korosztályos őrsi foglalkozásokat, kirándulásokat, több napos túrákat, nyári tábort, valamint egyéb kulturális és szórakoztató eseményeket.

A Szent György Csapat szeretettel várja a cserkészet iránt érdeklődő fiatalokat személyesen a Munkás Szent József Plébánián, e-mailen a cserkesz133@gmail.com, illetve a facebook oldalukon a https://www.facebook.com/cserkesz133.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.