2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is hűségesküt tettek a gazdik!

Főoldal>Közérdekű>Idén is hűségesküt tettek a gazdik!
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 24. 10:23
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A korábbi évekhez hasonlóan óriási érdeklődés mellett rendezték meg idén is a VI. Örökbefogadott Állatok Napját a Népligetben, a Planetárium mögötti területen szeptember 23-án, vasárnap. A hirtelen őszbe forduló időjárás is kegyes volt, így zavartalanul követhették egymást a programok, mint például a kutyabehívó verseny, a kutyaszépségverseny, a frizbi bemutató vagy a keresőkutyák bemutatója. A rendezvény az Illatos úti telepet támogató DOKTA – Doktorok az állatokért alapítvány szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával jött létre.

Kutya-gazdi szépségversennyel, interaktív társasjátékkal, színházi produkciókkal, nyereményekkel és számos izgalmas programmal várta a szervező, az Illatos úti telepet támogató DOKTA – Doktorok az állatokért alapítvány, valamint a támogató, a Kőbányai Önkormányzat a gazdikat és kedvenceiket a Népligetbe, a Planetárium mögötti területre a VI. Örökbefogadott Állatok Napjára. A rendezvény célja évről-évre az, hogy felhívja a figyelmet az örökbefogadás jelentőségére, és, hogy tanácsokkal lássák el a gazdikat a felelős állattartás tekintetében.
A rendezvény kétségkívül legizgalmasabb, legnépszerűbb és legviccesebb része a kutyabehívó verseny volt, amikor kiderült, hogy a négylábú a gazdiját, vagy inkább a virslit választja a finom falatokkal nehezített pályán.  A programsorozat azonban bővelkedett egyéb izgalmakban is.

 


Nagy hangsúlyt kapott az idei rendezvényen az állatok szocializációja, egy kerekasztal beszélgetés keretén belül dr. Kozma Tamás, az Illatos úti telep vezető állatorvosa, dr. Ujfalussy Dorottya, kognitív etológus, viselkedéskutató (ELTE), dr. Kajó Cecília jogász (Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály), és dr. Fodor Kinga állatorvos (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett a problémákról és azok kezeléséről.
Aki kilátogatott a Népligetbe, találkozhatott Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának keresőkutyájával és Mandyvel, a HEDDTech robbanószer kereső négylábújával is. Láthatott agility-és frizbi bemutatót,  valamint esküt tehetett kedvencének, akivel aztán közös kép készült az összes résztvevő négylábúval és gazdijaikkal. Emellett dietetikai és orvosi tanácsadás is várta az érdeklődőket.

A kutya-gazdi szépségversenyre három kategóriában - S,M,L - lehetett regisztrálni. A zsűri - D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja és Bugár Anna, a TV2 Jóban Rosszban sorozatának színésznője - elsősorban a kutya-gazdi közötti összhangot nézte. Az S-kategória győztese így Puszedli lett, aki gazdájával, Kovács Doriánnal lépett színpadra. Az ő győzelmük és részvételük külön öröm volt a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálatnak is, hiszen Puszedlit 2015. áprilisában ők mentették egy szaporítótelepről, és most újra találkozhattak vele. A legkisebb kategóriában második helyen végzett Mira, akinek Csörgő Julcsi a gazdija, és harmadik lett Ruby és gazdája, Tóth Norina. 

M-es kategóriában mindenkit maga mögé utasított Volli, Törincsi Hangával, második lett Geri, aki Virág Magdolnával érkezett és harmadik helyen végzett Cuki, akit az Illatos útról fogadott örökbe gazdája, Bándorczky Zsuzsa. Cukit úgy találták, hogy ragasztóval le volt öntve, és hála a gondos ellátásnak és a szerető gazdinak, már aa gyönyörű és okos kutyus lett belőle. A legnagyobb kategória, azaz L-es méretben Shennon lett a győztes, őt a Népligetben találták, Domonkos Gabriella fogadta örökbe. Második lett Zseni, akit hajléktalanoktól mentettek, és társával, Arával és gazdijukkal, Szalay Szilviával érkezett, és mivel ebben a kategóriában a harmadik helyezett nem várta meg az eredményhirdetést, így a zsűri úgy döntött, hogy Bonnie helyett Panda lesz a nyertes, Kővári Andreával. 

Az Illatos úti telepre évente mintegy kétezer állat kerül, amelynek a felelőtlen állattartás az oka, a következménye pedig, hogy ugyanennyi állatnak kell felelős gazdit találni. Az Illatos úti telepen hat éve nincs helyhiány miatti túlaltatás, a férőhelyek száma azonban nem növelhető. Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja elmondta, szeretnék, ha az Illatos úti telep egy másik, nagyobb helyre költözhetne, és a jövőben egyfajta szakmai, módszertani központként működhetne tovább, példaként szolgálva az országos gyepmesteri telepeknek.   

 

fotó: facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.