2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is minden pályázó mehet táborozni!

Főoldal>Kölyök>Idén is minden pályázó mehet táborozni!
 
Írta: Szerk.
2019. június 12. 13:00
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a Kispest Vigadó nagyterme, ahol 158 gyermeknek adták át a Kispesti Társaskör Egyesület által kiírt táborozási pályázat fejenként 15 ezer forintos támogatását. A támogatást dr. György István kormánymegbízott tavaly decemberi „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” jótékonysági koncertjén összegyűlt nagylelkű felajánlásokból tudták idén is átadni, amely koncert egyébként Dódity Gabriella önkormányzati képviselő, a Kispesti Társaskör elnöke ötlete nyomán indult útnak 2011-ben. A kormánymegbízottnak köszönhetően idén is minden pályázó elnyerte a támogatást, mert dr. György István utólag kipótolta a koncert bevételét, hogy mindenkinek segíteni tudjanak.

Évről-évre egyre többen jelentkeznek a Kispesti Társaskor által meghirdetett pályázatra, hiszen óriási segítség a családoknak az a 15 ezer forint, amellyel az egyesület támogatja a gyermekek nyári táborozását. A gyermekeknek pedig az a legszebb ajándék, amikor olyan élményt kapnak, amelyek egy életen át elkísérik őket. A nyári táborozások izgalmai ilyenek, hiszen még felnőttként is sokszor nosztalgiával emlékezünk a tábortüzes esték hangulatára, a kirándulásokra. Ezeket az élményeket segít megszerezni dr. György István és a Kispesti Társaskör egyesület immár negyedik éve azzal, hogy a kormánymegbízott decemberi, „Adjunk a húroknak és a rászorulóknak is…” elnevezésű jótékonysági koncertjének bevételét gyermekek között osztja szét.

 

 

– Már negyedik éve a gyermekek táborozásának támogatására fordítjuk az összegyűlt felajánlásokat, és nagyon jó látni, hogy évről-évre egyre több családnak segíthetünk a gyermekenként 15 ezer forintos hozzájárulással – mondta lapunknak Dódity Gabriella. – A pályázat kétségtelenül legizgalmasabb és legszívetmelengetőbb része a díjátadó, amikor megtelik a terem sok boldog gyermekkel – tette hozzá.

 

 

A jótékonysági koncertet 2011-ben rendezték meg először Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnökének ötlete nyomán. A koncerten dr. György István a Póka Egon Experience-el zenél, és egy igazán hangulatos estét varázsol az egybegyűlteknek. Az ötletből hagyomány lett, a jó hangulatú koncerteken az elmúlt évek során már közel 25 millió forint gyűlt össze, amelyből egyebek mellett beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek, idősek otthonának és gyermekek átmeneti otthonának ajánlottak fel támogatást, berendeztek például egy fitnesz termet a gyermekek átmeneti otthonában, de segítették az Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakítását is. A tavalyi év 3,8 millió forintos bevételét pedig ismét – immár negyedik alkalommal - a gyermekek táborozási támogatására adják. A kispesti és kőbányai gyerekek ezúttal is 15 ezer forintos támogatásra pályázhattak, Kispestről 158-an. Mivel a keret a kerületben 130 gyermeknek segített volna, a kormánymegbízott úgy döntött, senkit nem szeretne kihagyni, ezért a fennmaradó összeget kipótolta.

 

A képre kattintva tekintse meg galériánkat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.