2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén sem jut több pénz az óvodákra

Főoldal>Közélet>Idén sem jut több pénz az óvodákra
 
Írta: Szerk.
2016. február 22. 17:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hiába a polgármesteri intézménybejárás és ígérgetés, egyetlen fillérrel sem ad többet Gajda Péter az iskolák, óvodák és bölcsődék felújítására; leszavazták a Fidesz-KDNP frakció erre irányuló javaslatát. Viszont az eddiginél is hatékonyabban magyarázhatja majd a bizonyítványát a városvezetés, ugyanis ismét emelkedett az önkormányzati kommunikációs büdzsé.

Az idei költségvetésben sem törekszik a városvezetés számos halaszthatatlan probléma megoldására. Ilyen például a bölcsődék, óvodák és iskolák felújítása, amelyre egy fillérrel sem szán többet a Gajda Péter (MSZP) vezette baloldali tömörülés. A legszükségesebb és legégetőbb feladatok elvégzéséhez hozzávetőleg egy-másfél milliárd forintra lenne szükség – tudta meg Kispest a polgármester fotósokkal övezett intézménybejárása után, ám ez a költségvetésben egyáltalán nem látszik. Hiába a hangzatos médiakampány, hiába az ígérgetés, idén sem áldoznak többet a felújításokra, mint tavaly. Ezért javasolta Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakció vezetője, hogy a rendelkezésre álló 102 millió forintot emelje duplájára a városvezetés. Javaslatát – oly sok minden máshoz hasonlóan – leszavazták. A frakcióvezető a Fidesz-KDNP kormány családtámogatási politikájával összhangban valamennyi kispesti állandó lakcímmel rendelkező család újszülöttjének egyszeri, 40.000 forintos, míg a Kispesten házasságot kötő, és kispesti állandó lakcímmel rendelkező párok részére egyszeri 50.000 forintos juttatást biztosítson az önkormányzat. Dódity Gabriella ezen felül több egyéb más mellett javasolta, hogy különítsenek el 10 millió forintot a Kispesten lévő játszótereken és parkokban közterületi illemhelyek telepítésére, valamint további hárommillió forintot a kutyafuttatók elvárható színvonalúvá tételére. A képviselő azt is javasolta, hogy a nehéz helyzetben lévő kispestiek támogatását végző Rászorultakért Alapítvány további hárommillió forintot kapjon a nehéz helyzetben lévők megsegítésére. Ezzel szemben Gajdáék az MSZP-s Vinczek György jóval kevesebb, egymillió forintos javaslatát fogadták el.

 

Dódity Gabriella azt is kifogásolta, több indokolatlanul magas tétel is van a költségvetésben, ilyen például a Kispest TV működése. Ez korábban évi 20 millió forintból működött, míg tavaly a duplájára emelte a költséget a városvezetés. Akkor Gajda Péter (MSZP) azt mondta, ez a tétel vissza fog térni a korábbi kiadási szintre, de nem így történt. Az idei évben már 45 millió forintot fordít rá éves szinten a városvezetés.


A Fidesz-KDNP képviselője, Lazányi Ferenc javasolta, hogy emeljék meg a bölcsődei és óvodai dolgozók fizetését, és kapjanak bérkompenzációt a védőnők, illetve a civil szervezeteknek szánt pályázati alapot emelje meg duplájára, 12 millió forintra. Gajda Péterék ezt sem szavazták meg.

 

Nem támogatták Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) javaslatát sem, aki a wekerlei Erkel Ferenc Általános Iskola, valamint a Pannónia Általános Iskola előtti terület forgalomtechnikai fejlesztését szorgalmazta gyalogos átkelőhely, további parkolók és védőkorlátok kialakításával. Eredménytelenül javasolta továbbá, hogy jusson forrás ismét a nyílászárók cseréjének támogatására, valamint a wekerlei vízszikkasztó árkok további, egységes koncepció szerinti rekonstrukciójára is. Érdekesség, hogy valamennyi wekerlei javaslatot elutasította Somogyi Lászlóné wekerlei MSZP-s képviselő is, aki ráadásul Kispest Wekerléért felelős tanácsnoka.

 

Szathury Kolos képviselő több forrást javasolt a Rendészeti Központnak a közterület-felügyelői hálózat 0-24 órás működésére, valamint 2 millió forintot javasolt a Polgárőrségnek az illegális szemétlerakás elleni hatékonyabb fellépéshez. Nemcsak ezt, hanem a Fidesz-KDNP frakció valamennyi javaslatát leszavazták.

2 Hozzászólás
1.Gabi2016. február 29., hétfő 12:10:50
Köszönjük a beszámolót az aktuális testületi ülésről, amit ugye a kerületiek által megválasztott vezetők hoznak időközönként a kerületiekért, a szebb és jobb hétköznapokért és ünnepnapokért, mindenkiért, aki kispesti lakos.
És egyben őszintén sajnálom (valószínű többed magammal), hogy a jövő (gyerekek) biztonsága, mindennapi élhető közege ismét háttérbe szorult, Náluk "sokkalta" fontosabb dolgok miatt....

Őszintén sajnálom, hogy a súlyozás ismét elmaradt.... Talán egyszer valaki elgondolkodik végre azon mire kellene leginkább és hova az a pénz a költségvetésből, ami a köz érdekéért az emberekért lenne. Pláne talán azért mert legtöbbünknek ugye van kicsi (de akár nagyobb) gyereke, és a képviselőknek is, akik értünk vannak.

Köszönöm a beszámolót és kicsit arra kérném a "döntéshozóinkat" -akiket Mi választottunk magunknak - hogy értünk, a kerületért legyenek és nézzék át mi a fontosabb, és csoportosítsák oda a rávalót. Akárcsak más kerületekben.... köszönöm!
2.Töhötöm2016. április 09., szombat 23:51:17
1. MIért adjon az önkormányzat amikor elvileg KLIK hatáskörbe kerültek ezen intézmények már jó ideje? Vagyis elvileg el lettek vonva az önkormányzatok alól. A magán, és egyházi intézmények más kategória azokat sem kell önkormányzati forrásokból finanszírozni. Persze ha visszakerülnek alájuk ez számonkérhető rajtuk.

2. Mi ez a pénz osztás? minden lakosnak meg házasnak meg .... osztogatni pénzt? Ez csak hangulat keltés, és egyben vállalhatatlan feladat, viszont jól hangzik ellenzékiként, ám jó lenne ha ebben pár Fidesz vezetőségű kerület példamutató módon élen járna mert nem hallottam még olyanról ahol ez működne.... de ha visszaadná a FIDESZ a családomnak azt a pár milliós megtakarított MNYP vagyon annak azért tudnék örülni.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.