2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Íme, a Dél-budai szuperkórház!

Főoldal>Közérdekű>Íme, a Dél-budai szuperkórház!
 
Írta: Szerk.
2019. január 04. 10:27
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megvan a nyertes pályázat! Várhatóan még idén leteszik a Dél-Budai Centrumkórház alapkövét, és megkezdik az építkezést. Az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően ugyanis hamarosan egy új, modern, formabontó, és minden szükséges szolgáltatást magában foglaló komplexum épül a fővárosban.

A legmodernebb berendezések, kimagasló szakmai színvonalú gyógyítás, pihenőparkok, ligetes sétáló udvarok, zömében egy ágyas kórtermek, sok-sok természetes fény és csodálatos kilátás – ezek jellemzik az új, hamarosan épülő Dél-Budai Centrumkórházat.  

Ahogyan arról lapunkban már beszámoltunk, a kormány kiemelt figyelmet szentel az egészségügyi ellátás javítására. A vidéki kórházak 500 milliárdos fejlesztése után a 2017-ben indult Egészséges Budapest Programnak köszönhetőn várhatóan 2025-re teljes egészében megújulhat a fővárosi és pest megyei egészségügyi ellátás. A hazai forrású, 700 milliárd forintos beruházásból a három centrumkórház és egy súlyponti kórház mellett további huszonöt kórházat, illetve hét önálló szakrendelőt is felújítanak, ami az infrastruktúrát és az eszközállományt is érinti. Emellett szinte minden kerület nyert forrást a szakrendelők felújítására is. A kispesti baloldali városvezetése sajnos nem élt ezzel a lehetőséggel, pedig a kerület is kaphatott volna fejlesztési pénzt az elhanyagolt szakrendelő felújítására.

A János kórház súlyponti kórház lesz, míg Dél-Pesten a Szent István-, Szent László Kórház és az Országos Kardiológiai Intézet összevonásával jön létre „szuperkórház”, ugyanezt a feladatot Észak-Pesten a Honvédkórház látja el, Dél-Budán pedig egy teljesen új épül a XI. kerületben. Ennek a terveit mutatta be a napokban a Blikk, miután lezárult a tervezésére kiírt pályázat. A project kivitelezését irányító és felügyelő miniszterelnöki megbízott, Bedros J. Róbert a lapnak elmondta: a nyertes pályamű terveiből jól látszik, hogy a Dél-budai Centrum épületegyüttese látványos, egyben formabontó lesz. A szuperkórházban rengeteg természetes fény árad majd be, és a zömében egyágyas betegszobák elhelyezésénél is szempont volt a zöld környezetre való kilátás.

A főépület üvegből készülő ikertornyai jól mutatják, hogy a jövő kórházát készülnek felépíteni, ahol egy minden igényt kielégítő, XXI. századi ellátás folyik majd. A szuperkórházban szinte minden elérhető lesz a betegek és dolgozók számára, amire a hétköznapokban is szükség van. Az úgynevezett egészségplázában helyet kap majd többek között egy szupermarket is, de lesz étterem, fodrászat és más vendéglátó és kereskedelmi egység is. A felnőtt ellátásnak hatalmas területet, 50 ezer négyzetmétert szánnak a tervek szerint, az anya-gyermek szárny 20 ezer négyzetméteres lesz. A szuperkórházban – amely 4-5 éven belül épülhet majd meg – várhatóan közel 3000 ember dolgozik majd.

Forrás és fotók: Blikk.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.