2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Íme, a Dél-budai szuperkórház!

Főoldal>Közérdekű>Íme, a Dél-budai szuperkórház!
 
Írta: Szerk.
2019. január 04. 10:27
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megvan a nyertes pályázat! Várhatóan még idén leteszik a Dél-Budai Centrumkórház alapkövét, és megkezdik az építkezést. Az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően ugyanis hamarosan egy új, modern, formabontó, és minden szükséges szolgáltatást magában foglaló komplexum épül a fővárosban.

A legmodernebb berendezések, kimagasló szakmai színvonalú gyógyítás, pihenőparkok, ligetes sétáló udvarok, zömében egy ágyas kórtermek, sok-sok természetes fény és csodálatos kilátás – ezek jellemzik az új, hamarosan épülő Dél-Budai Centrumkórházat.  

Ahogyan arról lapunkban már beszámoltunk, a kormány kiemelt figyelmet szentel az egészségügyi ellátás javítására. A vidéki kórházak 500 milliárdos fejlesztése után a 2017-ben indult Egészséges Budapest Programnak köszönhetőn várhatóan 2025-re teljes egészében megújulhat a fővárosi és pest megyei egészségügyi ellátás. A hazai forrású, 700 milliárd forintos beruházásból a három centrumkórház és egy súlyponti kórház mellett további huszonöt kórházat, illetve hét önálló szakrendelőt is felújítanak, ami az infrastruktúrát és az eszközállományt is érinti. Emellett szinte minden kerület nyert forrást a szakrendelők felújítására is. A kispesti baloldali városvezetése sajnos nem élt ezzel a lehetőséggel, pedig a kerület is kaphatott volna fejlesztési pénzt az elhanyagolt szakrendelő felújítására.

A János kórház súlyponti kórház lesz, míg Dél-Pesten a Szent István-, Szent László Kórház és az Országos Kardiológiai Intézet összevonásával jön létre „szuperkórház”, ugyanezt a feladatot Észak-Pesten a Honvédkórház látja el, Dél-Budán pedig egy teljesen új épül a XI. kerületben. Ennek a terveit mutatta be a napokban a Blikk, miután lezárult a tervezésére kiírt pályázat. A project kivitelezését irányító és felügyelő miniszterelnöki megbízott, Bedros J. Róbert a lapnak elmondta: a nyertes pályamű terveiből jól látszik, hogy a Dél-budai Centrum épületegyüttese látványos, egyben formabontó lesz. A szuperkórházban rengeteg természetes fény árad majd be, és a zömében egyágyas betegszobák elhelyezésénél is szempont volt a zöld környezetre való kilátás.

A főépület üvegből készülő ikertornyai jól mutatják, hogy a jövő kórházát készülnek felépíteni, ahol egy minden igényt kielégítő, XXI. századi ellátás folyik majd. A szuperkórházban szinte minden elérhető lesz a betegek és dolgozók számára, amire a hétköznapokban is szükség van. Az úgynevezett egészségplázában helyet kap majd többek között egy szupermarket is, de lesz étterem, fodrászat és más vendéglátó és kereskedelmi egység is. A felnőtt ellátásnak hatalmas területet, 50 ezer négyzetmétert szánnak a tervek szerint, az anya-gyermek szárny 20 ezer négyzetméteres lesz. A szuperkórházban – amely 4-5 éven belül épülhet majd meg – várhatóan közel 3000 ember dolgozik majd.

Forrás és fotók: Blikk.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.