2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Indulhat a beruházás

Főoldal>Közélet>Indulhat a beruházás
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. október 15. 11:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A legutóbbi testületi döntés értelmében végre megkezdődhet az Erkel iskola régóta várt tornatermének építése. A beruházáshoz a fedezetet az önkormányzat tulajdonában levő OTP részvények biztosíthatják.

Az Erkel Ferenc Általános Iskola Kispest egyetlen olyan iskolája, amely nem rendelkezik saját tornateremmel így a testnevelés oktatás jelenleg is az iskola alagsorában kialakított tornaszobában, illetve szabadtéren folyik. A tornaterem és a megfelelő eszközök hiánya már eddig is problémát jelentett az intézményben, de az új köznevelési törvény még több nehézséget rótt az iskolára. A törvény általános iskolák esetében ugyanis az első és ötödik osztályos évfolyamoknak már 2012. szeptember 1-től minden iskolai tanulónak előírja a napi testmozgás kötelezettségét, s így a megnövekedett számú testnevelés órák megtartása tornaterem hiányában az iskolában majdnem lehetetlen.

 

A tornaterem megépítéséért már korábban is történt több civil és önkormányzati erőfeszítés, ám az építkezés megkezdése mindezidáig váratott magára. Legutóbb a 2012. évi költségvetés fejlesztési során 300 millió forintot különítettek el a beruházásra, ám mivel a tervezett fejlesztési bevételek nem a várakozásoknak megfelelően folytak be, így a tornaterem építése a mai napig nem volt megkezdhető.

 

A kialakult helyzetben Ékes Gábor alpolgármester szorgalmazta, hogy a képviselő-testület tűzze újra napirendjére a kérdést, s konkrét megoldási javaslatot is megfogalmazott.

Ennek megfelelően, a legutóbbi testületi ülésén megszületett döntés értelmében most elhárulhat az akadály a tornaterem építés elől. Ékes Gábor javaslatára a beruházáshoz szükséges forrást az önkormányzat a tulajdonában levő, közel 45 ezer darab OTP részvény értékesítéséből teremti meg.

A döntés kapcsán Ékes Gábor kiemelte, olyan megoldást szerettek volna találni a beruházás fedezetének biztosítására, amely konkrét és kézzelfogható. „Az elmúlt időszakban a tornaterem megépítésével kapcsolatban a különféle nyilatkozatok, szóbeszédek minden érdekeltben hamis illúziókat vagy akár indulatokat ébreszthettek. A Fidesz-KDNP frakció ennek a helyzetnek mindenképpen elejét akarta venni azzal, hogy konkrét megoldási javaslatot tesz az ügy megoldása érdekében.” Az alpolgármesterhangsúlyozta, bízik abban, hogy a gyerekek érdekében belátható időn belül megindul a tornaterem építése.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.