2024. június 19., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.e91179c49bcd.jpg]

Ingyenes lesz a KRESZ-oktatás és vizsga a fiataloknak

Főoldal>Közérdekű>Ingyenes lesz a KRESZ-oktatás és vizsga a fiataloknak
 
Írta: Szerk.
2017. november 24. 10:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megtéríti a húsz évesnél fiatalabbak KRESZ-tanfolyam és-vizsgadíját 2018. július 1-jétől a kormány. A visszatérítés 25 ezer forintos értékhatárig jár annak is, aki nem megy rögtön gyakorlati oktatásra.

Egyre több lehetőséget kíván nyújtani a fiatalok számára a kormány. Legutóbbi döntése értelmében, a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges KRESZ-tanfolyam, valamint a vizsga díjátvisszatérítik jövő év júliusától a 20 évnél fiatalabbak számára. Mivela B kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyam általában 15-25 ezer forintba, a vizsga díja pedig 4600 forintba kerül, a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket.Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincstár intézi. További információkat pedig az Új Nemzedék Központ közösségi tereiben lehet kérni.

 

2016-ban majdnem 50 ezer 20 évesnél fiatalabb kísérelt meg KRESZ vizsgát tenni, így óriási segítség lesz nagyon sok diák számára.

 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, nemcsak a KRESZ-vizsga megszerzése lesz ingyenes, hanem visszatéríti a kormányminden 35 év alatti fiatalnak a sikeres nyelvvizsga díját is 2018. január 1-től, akkor is, ha az illető már rendelkezik másik nyelvvizsgával is.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.