2024. június 19., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.e2ddecdb2f6a.jpg]

Ismét törvényt sértett az önkormányzat

Főoldal>Közélet>Ismét törvényt sértett az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2018. március 31. 14:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fidesz plakátok törvénytelen leragasztása után az intézmények előtt található önkormányzati hirdetőtáblák tartalmát is jogsértőnek ítélte a Nemzeti Választási Bizottság - lényegében helyben hagyva az elsőfokú határozatot -, igaz, a bírság kiszabását mellőzte. A táblákon kizárólag Burány Sándor és dr. Hiller István, az MSZP-Párbeszéd jelöltjeinek kampányszövegei olvashatóak, de más jelöltek nem kaptak rajta helyet.

Még alig száradt meg a pecsét a Kúria által hozott döntésen, amely szerint törvénysértő módon ragaszttatta le Gajda Péter polgármester (MSZP) megbízásából Kispest Önkormányzata a Fidesz-KDNP „Együtt bontanák le a határzárat” választási plakátját, máris itt az újabb jogsértés.

 

A Kúria jogerősen kimondta: törvényellenesen ragaszttatta le Gajda Péter a Fidesz plakátjait

 

A Nemzeti Választási Bizottság ugyanis helybenhagyta az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság döntését, amely szerint sérti a jelölőszervezetre vonatkozó esélyegyenlőségi alapelvet az, hogy az önkormányzat hirdetőtábláin a képviselőjelöltek közül kizárólag az MSZP-Párbeszéd jelöltjei, Burány Sándor és Hiller István szerepelnek. A döntés – amely ellen bírósági felülvizsgálatért folyamodhatnak  – értelmében eltiltották XIX. kerület Kispest Önkormányzatát a további jogsértéstől.

Az indoklásában kifejtették: kampányeszköznek minősül minden olyan eszköz, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére. Márpedig a Kispesten az önkormányzat által kihelyezett csaknem 60 darab hirdetőtábla alkalmas erre. A kihelyezett hirdetőtáblákon elhelyezett médiatartalom kizárólag  a  baloldali jelölteket mutatja be, az ő álláspontjukat és véleményüket tükrözi, ezzel a kötelezően semleges pozícióját feladja.

Miközben Gajda a pártokon felülálló, a kispestiek megmentőjének szerepében tetszeleg, mindent bevet – akár törvénysértések árán is -, hogy elfedje az igazságot és megtartsa a személye, és a pártja emberei körül kialakult rózsaszín pátoszt. Elég csak megnézni az általa leragaszttatott Fidesz plakátokat, vagy a most szintén jogsértőnek minősített publimont táblákat. Így már az is világos, hogy miért emelték Gajdáék idén is a kommunikációra szánt keretet csaknem 150 millió forintra – amely egyébként a polgármester szerint tovább emelkedhet a kampányokban -, hiszen minden fórumon meg kell ígérni mindent a kispestieknek, amely előfordul, hogy aztán csak ígéret marad.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.