2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jó hangulat Wekerlén

Főoldal>Közélet>Jó hangulat Wekerlén
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. május 23. 12:01
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét jól sikerült a hétvégén rendezett Wekerlei Székelykapu napok. A szórakozás minden szempontból felhőtlen volt, a jó időben ugyanis több százan látogattak ki a rendkívül színes programokra, és újra nagyon sokan álltak rajthoz az immár hagyományos Székely Kapu Futáshoz is.

A programsorozat pénteken vette kezdetét. Az első napon a művészeteké volt a főszerep, Csáji Attila izgalmas konceptuális grafikáinak és hologramjainak tárlata nyílt meg a Társaskörben, később pedig a Lőrinci Szabad Alkotók Köre adott műsort a Wekerlei Pódium keretén belül.

 

Szombat délelőtt „Tied a színpad” címmel a kispesti óvodák és iskolák művészeti csoportjainak bemutatóit láthatták az érdeklődők. Az összesen 580 gyerek több, mint 30 műsorszámot adott a színpadon. A kicsik izgatottan készültek a nagyközönség előtti fellépésre, s a siker nem is maradt el, a szülőkből és érdeklődőkből álló nézősereg minden csoport fellépését vastapssal jutalmazta. A nap folyamán a színpadon egymást váltották a különböző produkciók, a hastáncosoktól a retro zenekarig mindenki találhatott kedvére való látványos bemutatót.

 

Vasárnap a sport kapta a legnagyobb hangsúlyt a rendezvényen. Kilencedik alkalommal indult útjára a Wekerlei Székelykapu Futás mezőnye, kicsik és nagyok külön korcsoportban mérték össze gyorsaságukat. A rövidebb, 420 méteres távra 130-an neveztek, míg a hosszabb 4200 méteres futásban 280-an vettek részt.

 

A három nap alatt egészen benépesült a Kós Károly tér és környéke. Vásárosok kézműves termékei között válogathattak az érdeklődők, a gyerekeket pónilovaglás, körhinta, arcfestés és számtalan egyéb foglalkozás is várta, a nagyobbak ismerkedhettek az egészséges életmóddal, Wekerle helytörténeti nevezetességeivel, vasárnap pedig a komolyzene kedvelőinek szolgáltak igazi csemegével a szervezők.

 

Az idei három napos rendezvénysorozat újból bebizonyította, hogy az a nagyon sok munka, amit a szervezők és a több tucat önkéntes hónapok óta végzett a siker érdekében, eredményes volt. Változatos programok, sok résztvevő, jó hangulat, mindezek együttesen alakították az idei Wekerlei Székelykapu Napok arculatát. Bízunk benne, hogy a szervező közösség még hosszú évekig ugyanilyen lelkesedéssel vesz részt a programok megálmodásában és kialakításában. Köszönjük nekik ezt az igazán hangulatos három napot!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.