2020. július 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

JÓ példa JÓzsefvárosból

Főoldal>Közélet>JÓ példa JÓzsefvárosból
 
Írta: Szerk.
2014. október 10. 15:43
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Teleki téri piac és környezetének megújítása követendő példa kell, hogy legyen Kispestnek is; rendbe kell tenni végre a Kossuth téri piacot – mondta Dódity Gabriella polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP), aki Kocsis Máté polgármesternél tett látogatást a nemrégiben átadott Teleki tér és piac kapcsán.

Aki rég járt a VIII. kerületi Teleki téren, szinte rá sem ismer a megújult környezetre. Nemcsak a piac épületét újította meg az önkormányzat, hanem a környezetét is rendezték.

 

-        Nem elég egy-egy kiragadott részt megújítani, hanem a környezetet mindig egyben, egészében kell tekinteni. Ezért a piac felújításával együtt nemcsak a környező házak homlokzatát újítottuk meg, egy részét még a Magdolna-negyed projektből, hanem a piac mellett lévő parkot is újjávarázsoltuk, a lakosság bevonásával, az ő terveik alapján – mesélte dr. Kocsis Máté polgármester a helyszíni látogatás során. A lelkes lakók egyesületet hoztak létre, így a Társak a Teleki Térért Egyesület irányította a lakók bevonásával a park tervezését és megújítását. Így azt teljes egészében az ott élők elképzelése szerint alakította ki az önkormányzat, és közülük választottak parkőrt is, aki reggel nyitja, este zárja a kapukat, napközben pedig ügyel a rendre; ennek köszönhetően a lakók teljes mértékben magukénak érzik a Teleki téri parkot.

-         

-        A piac megújítása kapcsán Kocsis Máté elmondta: az elárusítóhelyek bérleti díja változatlan maradt, cserébe azt kérte a kereskedőktől, ők se emeljék meg áraikat. Így a megújult piacon mindenki a régi áron vásárolhat, és a kereskedőkre sem hárult többletteher. A finanszírozást önerőből oldotta meg az önkormányzat, úgy, hogy a telek egy részét eladták az Aldi-nak; másként nem tudták volna finanszírozni a félmilliárdos költséget. Kezdetben voltak ugyan félelmek, hogy az áruház konkurenciája lesz majd a kereskedőknek, de a tapasztalat szerint nem rontott, még nőtt is a forgalma a piacosoknak.

-         

-         Dódity Gabriella a látogatás kapcsán elmondta: örül a pozitív példának, amelyet Kispestnek is követnie kell. Polgármesteri programjának fontos eleme, hogy a kereskedőkkel közösen meg kell újítani a Kossuth téri piacot, és ennek finanszírozására is meg kell találni a megoldást. A piac környezetének rendbetétele a jövő évben kezdődik meg a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz Pályázatán elnyert közel negyedmilliárdos forrásból. Ennek köszönhetően sportolásra, pihenésre alkalmas közösségi teret és parkolót alakítanak ki a piac és az iskola közötti murvás részen.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.