2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kedves Kerékpározók!

Főoldal>Krimi>Kedves Kerékpározók!
 
Írta: Szerk.
2016. szeptember 09. 12:24
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Annak érdekében, hogy kerékpárját hosszú ideig használhassa és az ne váljon a tolvajok zsákmányává, érdemes megfelelő módon, megfelelő eszközzel lezárni. Az alábbiakban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

 

1.     A kerékpárokat célszerű úgy lezárni, hogy a váz mellett más részt (hátsó kerék) is rögzítsünk.Ellenkező esetben, ha a tárgy, amihez rögzítettük, eltávolítható (például egy lazán a földben vagy aszfaltban lévő közlekedési tábla oszlopa), akkor a tolvaj a kétkerekűt minden további nélkül eltolhatja, azzal elkerekezhet.

                                                                                                                                         

2.     Az új kerékpárok egy részének „gyorsoldós” (pár kézmozdulattal eltávolítható) kereke van. Az ilyen járműnél a kereket is feltétlenül zárjuk le! Van, aki maga veszi ki az alkatrészt és a vázhoz zárja.

 

3.     Az úgynevezett „sodronyzárak” (sodort, kötélszerű acél résszel) sajnos elég könnyen elvághatóak. Ha lehet, ne ilyennel zárjuk le járművünket!

 

4.     Forgalmasabb helyen kisebb az esély arra, hogy a tolvaj elvigye a kerékpárt. (Bokros, elrejtőzésre alkalmas részen zavartalanabbul ténykedhet az elkövető.)

 

5.     Ha lehetőségünk van rá, vigyük be egy épületbe, zárt udvarra a kerékpárt! Természetesen a lezárásról ekkor se feledkezzünk meg!

 

6.     A lopást ugyan nem akadályozza meg, viszont a tulajdonoshoz való visszajuttatást nagyban megkönnyíti, ha fényképeket készítünk a járműről, feljegyezzük az ismertetőjegyeit, gyártási számát!

 

A kerékpárt akár országos adattárba is bejegyeztethetjük (regisztrálhatjuk). Ez további segítség abban, hogy a kerékpár ellopás esetén ne maradjon a tolvajnál és mihamarabb visszakerülhessen a jogos tulajdonosához!

 

 

Jó kerékpározást kíván: a Budapesti Rendőr-főkapitányság

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.