2019. március 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Későn érkezett a segítség a szívbeteg fiúnak, Bozsó Gyula szervezete feladta a harcot

Főoldal>Közülünk>Későn érkezett a segítség a szívbeteg fiúnak, Bozsó Gyula szervezete feladta a harcot
 
Írta: Szerk.
2018. június 12. 13:39
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Feladta a küzdelmet, a szívtranszplantációra váró Bozsó Gyula szervezete nem tudott tovább várni, hogy megkaphassa az életet jelentő másik szervet. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) Facebook oldalán osztotta meg a szomorú hírt, amely nagyon megviselte a képviselőt, hiszen hitt abban, hogy még időben beavatkozott, hogy az önkormányzat hosszú hónapok után végre kiutalja a krízislakást Gyulának. Februárban azonban már későn érkezett a lakás. Remélhetőleg másnak hamarabb érkezik a segítség, mert nem Gyula volt az egyetlen, akinek az önkormányzati lakáshoz jutás az életet jelenti. A kispesti Gallusz Éva rákkal küzd, steril szobára van szüksége, de az ő kérelmét is elutasította a baloldali városvezetés.

Későn érkezett a segítség, Bozsó Gyula szervezete feladta a harcot, nem tudott tovább várni a szívtranszplantációra, hiába kerülhetett fel nemrég a transzplantációs listára. A 23 éves szívbeteg fiú kálváriája tavaly nyáron kezdődött, amikor kiderült, szívtranszplantációra lesz szükség. Az önkormányzat szociális intézményében dolgozó édesanya akkor járt először fiával a baloldali városvezetésnél segítséget kérve, ugyanis lakásuk nem volt alkalmas a műtét utáni lábadozásra, lakhatási körülményeik nem voltak alkalmasak steril szoba kialakítására. Lakást még azután sem kaptak, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet tavaly októberben leírta, az önkormányzat és a polgármester segítségére van szükség. Az önkormányzatnál azt javasolták nekik, hogy adják be pályázatukat szociális bérlakásra, holott köztudott, hogy a néhány lakásra több száz a jelentkező, és hosszú a várólista. Pedig Gyula életében minden perc számított. Ennek ellenére érvénytelennek  nyilvánította az önkormányzat a lakáspályázati kérelmüket. A Kardiológiai Intézet év elején újabb levelet küldött, amelyben leírták, hogy a fiú állapota rosszabbodott, ezért mielőbbi szívtranszplantációra van szükség.

 

Jótékonysági koncertet szerveztek, amelyen Vinczek György alpolgármester beszédet is mondott, és amelynek csaknem 300 ezres bevételét ajánlották fel a fiúnak, akinek persze minden segítségre szüksége volt, de a megoldást egy lakás jelentette volna. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) képviselő, amint tudomást szerzett a történtekről azonnal lépett: azonnali intézkedésre kérte Gajda Péter (MSZP) polgármestert és Vinczek György alpolgármestert. Fél napon belül jött a telefon, megvan a krízislakás, amelyet az önkormányzat felújít. Sajnos azonban már későn.

 

„Nem sikerült...a szívátültetésre váró Bozsó Gyulának későn érkezett az önkormányzati lakás, hiába került fel oly sok idő után végre a transzplantációs várólistára, a szervezete nem tudott tovább várni. Sokszor nem érdemes kutatni, mi lett volna, ha. De ez az a helyzet, amikor helye van a kérdésnek: mi lett volna, ha az önkormányzat az első segélykiáltásnál segít? Ha komolyan veszik a Kardiológiai Intézet leveleit? Ha nem szociális bérlakás-pályázatra irányítják Gyulát, amelyet azután érvénytelennek javasolnak? Ha azonnal segítő kezet nyújtanak ahhoz, hogy minél előbb lakáshoz jusson, hogy felkerülhessen a szívtranszplantációs várólistára? Mi lett volna, ha? A kérdést nem szabad felednünk. Isten nyugosztaljon Gyula, az édesanyának pedig sok erőt, mielőbbi megnyugvást kívánunk.” – írta posztjában Dódity Gabriella, utalva arra, hogy a baloldali városvezetésnek sokkal részletesebben kellene megvizsgálnia a lakáskérelmeket, hogy valóban azok juthassanak lakáshoz, akiknek szüksége van rá. Nem Gyula volt az egyetlen ugyanis, aki nehéz helyzete miatt segítségért fordult az önkormányzathoz.

 

Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita 

 

A Blikkben jelent meg a kispesti Gallusz Éva története, akinél két éve nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak. Betegségét azóta sem sikerült legyőznie, most arra várnak, hogy a lánya, Betti őssejtjeinek segítségével megmentsék az asszonyt. De ehhez a műtéthez is steril szobára lesz szükség, ami számukra sem biztosított. Az asszony betegsége miatt ugyanis a család elveszítette kispesti lakását. Hiszen dolgozni nem tudnak, és a gyógyszerek miatt nagyon magasak a költségeik, így arra kényszerültek, hogy Éva anyósához költözzenek, ahol egy kis helyen élnek, zsákokból öltöznek. Számos levelet intéztek a városvezetésnek, a polgármesternek, segítséget kértek a kispesti önkormányzattól. Be is kerültek a 10 kiemelt család közé, akik önkormányzati lakást kaphatnak, végül mégsem kapták meg.

 

Kíváncsian várjuk, hogy az önkormányzat az elutasító levél után, a történtek tükrében vajon felülvizsgálja-e a döntést és lépnek-e Éva ügyében.

 

Nyitókép: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.