2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kínossá váltak a piacok a városvezetésnek?

Főoldal>Közélet>Kínossá váltak a piacok a városvezetésnek?
 
Írta: Szerk.
2016. június 27. 09:53
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fejlesztési koncepció készülhet végre a leromlott állapotú kispesti piacok rendbetételére. Az egyre sürgetőbb felújításokra Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok tavaly novemberben hívta fel a figyelmet, azonban erről szóló előterjesztését a baloldali városvezetés – feltételezhetően politikai okokból – hét hónapig napirendre sem vette. A tervezetet előkészítő munkacsoportba bevonják a kereskedők képviselőit is annak ellenére, hogy Gajda Péter (MSZP) polgármester őket is felelősnek tartja a felújítás csúszása miatt.

Egyre sürgetőbb lenne megszüntetni a helyenként balesetveszélyes, maradi állapotokat a Kossuth téri és wekerlei piacokon, amelyek helyreállításához több mint háromszázmillió forintra lenne szükség. Ahogy az önkormányzat vagyonkezelője is elismerte, az elmúlt évtizedekben jelentősebb gépészeti és építészeti felújítás nem történt, a víz-és szennyvízhálózat teljesen elavult, rossz állapotban van az esővíz elvezető- és csatorna hálózat is, és szükség lenne egy teljes újraaszfaltozásra is. Ráadásul az elektromos hálózat és a világítás is elöregedett. 

Elsőként fejlesztési koncepciót kellene létrehozni Dódity Gabriella szerint, aki az erről szóló előterjesztését már tavaly novemberben benyújtotta a képviselő-testületnek. Gajda Péter (MSZP) polgármester azonban nem érezte sürgetőnek a problémákat, és csak hét hónappal később, a júniusi képviselő-testületi ülésen vette napirendre a fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatát. Gajda ráadásul a wekerlei kispiacot kivette volna a javaslatból, de Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) wekerlei képviselő kiállt a kispiac felújítása mellett. Emlékeztetett, a Gutenberg körúti piac megújításáról már készültek tervek, amelyeket a helyiek is támogattak a társadalmi egyeztetéseken. Így végül mindkét piac fejlesztési koncepciójáról döntött a testület, Kertész Csaba (DK) alpolgármester vezetésével egy munkacsoport kezdi meg a koncepció kidolgozását.

Gajda Péter polgármester elismerte: a XXI. századhoz már nem méltó állapotok vannak a Kossuth téren, de szerinte ezért a piacon dolgozók is felelősek. Fehér István, a Kossuth téri piaci zöldségesek egyesületének elnökségi tagja azonban visszautasítja, hogy miattuk késik a piac felújítása. – Régóta szeretnénk tárgyalni az önkormányzattal, de senki sem keres meg minket. Örülnénk, ha végre megszűnnének a jelenlegi áldatlan állapotok – szögezte le Fehér István. Mint mondta, balesetveszélyesek a járdák, nemrég egy idős hölgy is elesett és megsérült. – Jó lenne, ha fedél kerülne az emberek feje fölé, hogy eső esetén ne ázzanak el, és a pavilonokat is modernizálni kellene – fogalmazott. Mint mondta, a kereskedők hajlandók lennének áldozni a fejlesztésekre, amennyiben megfelelő biztosítékot kapnak arra, hogy hosszútávon bérelhetik helyeiket a piacon. A munkacsoport leendő tagjairól, illetve annak munkakezdéséről egyelőre semmi információ nem látott napvilágot.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.