2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kiosztották a táborozási pályázat pénzadományait

Főoldal>Közülünk>Kiosztották a táborozási pályázat pénzadományait
 
Írta: Szerk.
2018. május 24. 12:32
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Izgatott gyermekekkel és szüleikkel zsúfolásig megtelt a Kispesti Vigadó nagyterme, ahol átadták a Kispesti Társaskör által meghirdetett Táborozási pályázat nyerteseinek járó díjakat dr. György István és Dódity Gabriella. Idén már 163 gyermek táborozhat a kormánymegbízott „Adjunk a húroknak és a rászorulóknak is…” elnevezésű jótékonysági koncertjének köszönhetően, az ebből befolyó adományokat ugyanis idén harmadik alkalommal ajánlotta fel a családok megsegítésére.

A legszebb ajándék, amikor olyan élményt kapnak a gyerekek, amelyek egy életen át elkísérik őket. A nyári táborozások izgalmai ilyenek, még felnőttként is sokszor nosztalgiával emlékezünk a tábortüzes esték hangulatáról, a kirándulásokról, az ott tanultakról. Ezeket az élményeket segíti megszerezni dr. György István és a Kispesti Társaskör egyesület immár harmadik éve azzal, hogy a kormánymegbízott decemberi, „Adjunk a húroknak és a rászorulóknak is…” elnevezésű jótékonysági koncertjének bevételét gyermekek között osztja szét. 

 

A jótékonysági koncertet egyébként 2011-ben rendezték meg először Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnökének ötlete nyomán, ahol dr. György István a Póka Egon Experience-el zenél, és egy igazán hangulatos estét varázsol az egybegyűlteknek. Az ötletből hagyomány lett, a jó hangulatú koncerteken az elmúlt évek során már 20 millió forint gyűlt össze, amelyből egyebek mellett beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek, idősek otthonának és gyermekek átmeneti otthonának ajánlottak fel támogatást, berendeztek például egy fitnesz termet a gyermekek átmeneti otthonában, de segítették az Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakítását is. A tavalyi év rekord bevételét, 4 millió forintot pedig ismét – immár harmadszor - a gyermekek táborozási támogatására adják. A kispesti és kőbányai gyerekek ezúttal is 15 ezer forintos támogatásra pályázhattak, és minden eddiginél több, összesen 163 gyermek jelentkezett. Mivel a keret Kispesten 130 gyermeknek segített volna, a kormánymegbízott úgy döntött, senkit nem szeretne kihagyni, ezért a fennmaradó 30 gyermeknek ő maga pótolta ki az összeget. 

 

 

Kérem tekintse meg galériánkat!

 

- Öröm látni, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek, egyre több családnak segíthetünk – mondta el dr. György István lapunknak az átadón. – Éppen ezért döntöttünk amellett, hogy idén is a gyerekek nyári időtöltését támogatjuk, hiszen ez óriási élmény nekik, és nagy segítség a szülőknek is. Nagyon várjuk ezúttal is az élménybeszámolókat – mondta György István, aki egyúttal azt is bejelentette: idén is lesz koncert, december 7-én Kőbányán, ahová egyúttal meg is hívta az átadón megjelenteket.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.