2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispest a többi kerülethez képest nyugodtabb

Főoldal>Közülünk>Kispest a többi kerülethez képest nyugodtabb
 
Írta: Szerk.
2015. október 07. 13:45
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Köztünk élnek és sokszor nem is tudjuk, hogy mit csinálnak valójában. Fő profiljuk a bűnmegelőzés és a rend biztosítása a kerületben. Munkájukat a közért teszik, mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül. Lapunk a Kispesti Készenléti Polgárőrség elnökét Horváth Zoltánt kereste fel, hogy bemutassa olvasóinknak a kerületi polgárőrök életét és tapasztalatait ossza meg a kerület közbiztonságával kapcsolatban.

Horváth Zoltán itt nőtt fel Kispesten és 2003 óta polgárőr. Az egyik barátjának az édesapja vezette régen a helyi polgárőrséget, így került ő is kapcsolatba velük. 2011-ben megalapította saját egyesületét, a Kispesti Készenléti Polgárőrséget. Sokan nem tudják, hogy ők ezt munkájuk,mindennapi elfoglaltságaik mellett teszik, ellenszolgáltatás nélkül. Ha bármilyen

bűncselekmény előkészítését látják, azt lekövetik és jelentik a rendőrségnek. Emellett eseményeket is biztosítanak. Megakadályozhatják a bűncselekmény befejezését, amíg értesítik a rendőrséget, illetve feltartóztathatják fizikailag az elkövetőt – mesélte Horváth Zoltán. 

 

Tizenöt aktív tagjuk van, a fiatalabbak inkább a rendőrökkel dolgoznak, az idősebbek pedig a rendezvények biztosíta során, illetve iskolakezdés idején tudnak a zebráknál segíteni. Minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár, aki büntetlen előéletű, beállhat a polgárőrök közé, egy rövid és egyszerű vizsga után. Ezután egy plasztik igazolványt kap és egy hónapon belül szolgálatba is állhat. 

 

Horváth Zoltán szerint Kispest sokkal nyugodtabb a többi kerülethez képest. – Wekerle külső része, a Nagykőrösi útnál a legrizikósabb. A zajvédő fal mögül Erzsébetről könnyen át tudnak jönni a bűncselekményt elkövetni szándékozók. A lakótelepekre oda kell figyelni, de ott nincsenek kiemelkedő problémák – mesélte a Kispesti Készenléti Polgárőrség vezetője. A tájékoztatás is fontos, nemrég a kerület rendőrkapitányával együtt tartottak előadást időseknek az őket érintő bűncselekményekről a Kispesti Társaskör nyugdíjas klubjában. A prezentációból kiderült, hogy ha tehetjük, a drága ékszereinket ne viseljük, illetve ne tartsuk látható helyen a mobiltelefont sem. Horváth Zoltán még arra is felhívta a figyelmet, hogy mindig győződjünk meg arról, kit engedünk be az otthonunkba, mivel rengeteg csalóval és tolvajjal találkozhatunk.

 

Tegyünk együtt kispest közbiztonságáért. Legyen ön is kispesti polgárőr!

Telefonszám: +36 30 541 9409

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.