2022. június 30., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (40)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispest országgyűlési képviselői a családok ellen szavaztak

Főoldal>Közélet>Kispest országgyűlési képviselői a családok ellen szavaztak
 
Írta: Szerk.
2019. július 23. 12:41
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Burány Sándor és dr. Hiller István nem szavazták meg a családtámogatásokra minden eddiginél több forrást biztosító jövő évi költségvetést, ahogy korábban más családpolitikai intézkedéseket sem. Gajda Péter pedig ezeket a baloldali politikusokat támogatta tavaly az országgyűlési választási kampányban, még jogsértéstől sem riadva vissza.

Nem támogatták Kispest szocialista országgyűlési képviselő, hogy jövőre minden eddiginél több, 2228 milliárd forintra emelkedjen a családok támogatása. A szocialistából párbeszédessé lett Burány Sándor és az MSZP-s dr. Hiller István is nemmel szavaztak Magyarország 2020. évi költségvetésére. És Gajda Péter (MSZP) az ő támogatásukért tett meg mindent a tavalyi országgyűlési választási kampányban, törvény- és alaptörvénysértés árán is.

 

A baloldal ezzel újra bebizonyította, hogy akár kormányoznak, akár ellenzékben vannak, a magyar családok ellen tevékenykednek: 2010 előtti kormányzásuk idején magas adókkal sújtották a munka mellett gyermeket vállalókat, háromról két évre csökkentették a gyes-t, nem létezett családi adókedvezmény, sokszorosára emelték a rezsiköltségeket, megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket.

 

Ellenzékben sem viselkednek másképp: támadják a kormányt, mert a családpolitikára fordít évről évre egyre több forrást (jövőre például 224 milliárddal többet, mint idén) és elutasítja a bevándorlást. Támadták a családvédelmi akciótervet is, az erről szóló nemzeti konzultációt például a Tisztelt Házban tépte szét a fideszes szavazókat lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó. De támadták, majd nem szavazták meg a kormány szinte valamennyi családpolitikai intézkedését.

 

Burány és Hiller ezzel nem csak a családtámogatások bővítésére mondtak nemet: elutasítottak több adócsökkentést, nem támogatták, hogy az oktatásra 654, az egészségügyre 770, az ország biztonságának megőrzésére 800 milliárd forinttal több jusson, hogy emelkedjen a közszolgálati dolgozók bére, vagy a nyugdíjakra szánt források.

 

A tavaly decemberi parlamenti rendbontásban is aktívan részt vevő, korábban pedig ittasan vezető Burány Sándor más esetben is kimutatta már a foga fehérjét: múlt év novemberében úgy pózolt büszkén a kispesti szociális dolgozókat ünnepelve, hogy korábban, 2016-ban éppen ő szavazott nemmel a Szociális Munka Napjának munkaszüneti nappá tételéről.

 

A korábbi években pedig nem szavazta meg a pedagógusok, az orvosok és az ápolók béremelését, a szocialista kormányok alatt devizahitel csapdába került adósok hiteleinek forintosítását, és az első házasok 24 hónapon át tartó havi ötezer forintos támogatását sem. De a személyi jövedelemadó sem csökkent volna 15, vagy a sertéshús áfája 5%-ra, ha Burány Sándoron múlt volna.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.