2019. október 15., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispest országgyűlési képviselői a családok ellen szavaztak

Főoldal>Közélet>Kispest országgyűlési képviselői a családok ellen szavaztak
 
Írta: Szerk.
2019. július 23. 12:41
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Burány Sándor és dr. Hiller István nem szavazták meg a családtámogatásokra minden eddiginél több forrást biztosító jövő évi költségvetést, ahogy korábban más családpolitikai intézkedéseket sem. Gajda Péter pedig ezeket a baloldali politikusokat támogatta tavaly az országgyűlési választási kampányban, még jogsértéstől sem riadva vissza.

Nem támogatták Kispest szocialista országgyűlési képviselő, hogy jövőre minden eddiginél több, 2228 milliárd forintra emelkedjen a családok támogatása. A szocialistából párbeszédessé lett Burány Sándor és az MSZP-s dr. Hiller István is nemmel szavaztak Magyarország 2020. évi költségvetésére. És Gajda Péter (MSZP) az ő támogatásukért tett meg mindent a tavalyi országgyűlési választási kampányban, törvény- és alaptörvénysértés árán is.

 

A baloldal ezzel újra bebizonyította, hogy akár kormányoznak, akár ellenzékben vannak, a magyar családok ellen tevékenykednek: 2010 előtti kormányzásuk idején magas adókkal sújtották a munka mellett gyermeket vállalókat, háromról két évre csökkentették a gyes-t, nem létezett családi adókedvezmény, sokszorosára emelték a rezsiköltségeket, megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket.

 

Ellenzékben sem viselkednek másképp: támadják a kormányt, mert a családpolitikára fordít évről évre egyre több forrást (jövőre például 224 milliárddal többet, mint idén) és elutasítja a bevándorlást. Támadták a családvédelmi akciótervet is, az erről szóló nemzeti konzultációt például a Tisztelt Házban tépte szét a fideszes szavazókat lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó. De támadták, majd nem szavazták meg a kormány szinte valamennyi családpolitikai intézkedését.

 

Burány és Hiller ezzel nem csak a családtámogatások bővítésére mondtak nemet: elutasítottak több adócsökkentést, nem támogatták, hogy az oktatásra 654, az egészségügyre 770, az ország biztonságának megőrzésére 800 milliárd forinttal több jusson, hogy emelkedjen a közszolgálati dolgozók bére, vagy a nyugdíjakra szánt források.

 

A tavaly decemberi parlamenti rendbontásban is aktívan részt vevő, korábban pedig ittasan vezető Burány Sándor más esetben is kimutatta már a foga fehérjét: múlt év novemberében úgy pózolt büszkén a kispesti szociális dolgozókat ünnepelve, hogy korábban, 2016-ban éppen ő szavazott nemmel a Szociális Munka Napjának munkaszüneti nappá tételéről.

 

A korábbi években pedig nem szavazta meg a pedagógusok, az orvosok és az ápolók béremelését, a szocialista kormányok alatt devizahitel csapdába került adósok hiteleinek forintosítását, és az első házasok 24 hónapon át tartó havi ötezer forintos támogatását sem. De a személyi jövedelemadó sem csökkent volna 15, vagy a sertéshús áfája 5%-ra, ha Burány Sándoron múlt volna.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.