2020. július 12., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesten járt Böjte Csaba

Főoldal>Közülünk>Kispesten járt Böjte Csaba
 
Írta: Szerk.
2019. december 05. 16:07
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Igazi adventi lelki feltöltődést jelentett a Kispesti Kós Károly Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az otthon nélkül maradó gyermekeket befogadó dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának látogatása, amelyre az iskola hagyományos adventi jótékonysági akciója, a Kós hét alkalmából került sor.

Kispestre, a Kós Károly Általános Iskolába látogatott Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a nehéz helyzetben lévő gyermekeken segítő dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az iskola névadója, Kós Károly közelgő születésnapja (december 16.), valamit az iskola hagyományos, advent idejére meghirdetett jótékonysági akciójának, a Kós hét alkalmából. A látogatáskor találkozott az alsó- és felső tagozatos diákokkal, ám előtte imádkozott az iskoláért és tanulóiért az épület előtti kopjafánál és elhelyezte a megemlékezés virágait Kós Károly emlékére.

 

 

Először az alsó tagozatosok találkozhattak Böjte atyával, akik nyílt őszinteséggel kérdeztek is tőle. Így derült ki például az is, hogy a szerzetesi ruháján az övként szolgáló kötélen a három csomó három fogadalomra emlékezteti: az első, hogy ne gyűjts vagyont, a második, hogy légy engedelmes és figyelj oda a körülötted lévőkre, a harmadik pedig a tisztaság fogadalma.

 

 

Böjte Csaba 1992-ben fogadta be az első gyermekeket, hiszen 24-25 éves kora óta életcéljának választotta ezt a nemes küldetést. Jelenleg 82 helységben kettőezer-háromszáznál is több gyereket nevelnek, gondoznak Isten nevében szeretettel.

 

 

– Nem csak a tanulóinknak, hanem a pedagógus kollégák számára is tanulságos, bensőséges és lelki feltöltődést adót találkozás volt – mondta lapunknak Fekete Krisztina, az iskola intézményvezető-helyettese. – Böjte atya igazán közvetlen volt, a gyerekek minden kérdésére őszintén válaszolt, és mi sem mutatja jobban, mennyire megérintette a gyerekeket a vele való beszélgetés, hogy még a legelevenebb tanulóink is ámulattal hallgatták őt, magával ragadta őket, amit hallottak és így átéltek – tette hozzá.

 

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.