2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesti Rendészeti Központ alakul a kerületben

Főoldal>Közélet>Kispesti Rendészeti Központ alakul a kerületben
 
Írta: Kroó Zita
2013. november 21. 14:47
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hosszas vita után a testület Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) frakcióvezető javaslatára úgy döntött, hogy az előterjesztésben még Közbiztonsági Centrum elnevezésű szervezet, Kispesti Rendészeti Központnak nevezik át. A közterület-felügyeleti munkát ellátó központ 2014. január elsejével a Polgármesteri Hivatal irodájaként kezdi meg működését.

A testületi ülés a kitüntetési, valamint a dicsérő oklevelek és az adományozás rendjéről szóló rendelet módosításával vette kezdetét, majd a képviselők elfogadták az önkormányzati vagyonrendelet módosítását, így nemzetgazdasági szempontból a Városházát kiemelt vagyonelemnek jelölték. A testület továbbá elfogadta a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló módosítást. Döntés született arról is, hogy továbbra sem emelik a telek, illetve építményadót, valamint az önkormányzat a magánszemélyektől most sem szed építmény vagy telekadót, az ingatlan lakáscélú használata esetén. A képviselők elfogadták a Kispesti Arany Óvoda alapító okiratának módosítását is továbbá, megszületett a döntés, miszerint a Kispesti Árnyas Óvoda és a Százszorszép Óvoda ad otthont az ELTE hallgatóinak gyakorlati helyként.

A kezdetben Közbiztonsági Centrumként emlegetett közterület-felügyeleti feladatokat ellátó szervet a testület Kispesti Rendészeti Központnak keresztelte át. „Mivel az állam átvállalja az önkormányzatok fennálló tartozását van lehetőség a központ létrehozására, így a kerületben található elhagyott roncsautók elszállítása, illegális hulladék lerakás, bűnmegelőzés, rongálás, csendháborítás lesz a közterület-felügyeleti feladatokat ellátó szervezet főbb tevékenysége” – mondta Marsalné Kovács Judit (Fidesz-KDNP) képviselő majd hozzátette, az engedély nélküli építmények bejelentése is ide fog befutni, pedig ezzel a kormányhivatal foglalkozik. A képviselő asszony javaslatára az építési munkálatokkal kapcsolatos bejelentések kimaradnak a központ feladatköréből.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.