2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Könnyebbség a devizahiteleseknek

Főoldal>Közélet>Könnyebbség a devizahiteleseknek
 
Írta: Szerk.
2015. február 18. 15:56
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Forintra váltják a devizaalapú lakáshiteleket a bankok a kormány tavaly év végi döntése értelmében február 1-jével. A bankok elszámoltatásának következtében pedig májustól 25-30 százalékkal csökkennek a hitelek törlesztő részletei is. Ráadásul a svájci frank árfolyamának januári szélsőséges kilengése sem jelentett már gondot a magyar adósoknak – ezzel több ezer családot mentett meg a kormány az összeomlástól. A legtöbb hitelesnek még az ügyintézéssel sem kell bajlódnia.

Február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből – tájékoztatott a kormány. Országszerte mintegy félmillió családnak lesz könnyebb a törlesztés, hiszen az árfolyamokat rögzítették, a bankok által az évek során egyoldalúan megemelt kamatokat pedig visszaállítják, és a különbözetet visszakapják majd az ügyfelek. Az árfolyamok rögzítésének kedvező hatását már most megérezhetjük: a januárban elszálló svájci frank árfolyamok miatt már nem kellett aggódnia a magyar lakáshiteleseknek, ezzel átlagosan havi 16 ezer forinttal több marad a pénztárcájukban.

 

Kispest MSZP-s országgyűlési képviselője Burány Sándor nemmel szavazott a devizahitelesek megsegítésére

 

Az elszámolásról a bankoknak kell megkeresni a még élő szerződéssel rendelkező ügyfeleket, és a legtöbb esetben földhivatali ügyintézésre sincs szükség a forintosítás miatt – mondta lapunknak dr. György István budapesti kormánymegbízott. 

 

Dr.György István: A legtöbb esetben földhivatali ügyintézésre nincs szükség a forintosítás miatt

 

A devizahitelesek megsegítéséről és a bankok elszámoltatásáról tart előadást ift. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvívője a Polgári Klubban február 23-án, 18:30.tól a kispesti Fidesz irodában (XIX., Ady Endre út 91.) 

 

INGYENES DEVIZAHITELES TANÁCSADÁS

Minden hónap negyedik pénteken délután 4-től jogász szakértő segít a devizahitellel rendelkezőknek a kispesti Fidesz irodában (XIX., Ady Endre út 91.). Az első tanácsadást 2015. február 27-én 16 órakor tartják. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.