2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Köpönyegforgatásból jeles

Főoldal>Közélet>Köpönyegforgatásból jeles
 
Írta: Szerk.
2021. június 10. 14:44
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Párját ritkítja az a pálfordulás, amelyet a Jobbik és az MSZP mutat be az ellenzéki előválasztás kapcsán: a korábbi ősellenségek ma kézen fogva, de távolról sem magabiztos léptekkel haladnak azon az úton, amely elképzeléseik szerint a kormány leváltásához vezet. Soraikban olyan „tettre kész” politikusok vannak, mint például Hiller István, akit a Jobbik teljes mellszélességgel támogat a pesterzsébeti előválasztás során, mivel szerintük „ő a legesélyesebb és legalkalmasabb ellenzéki jelölt a kerületben”.

Noha az ellenzéki pártok közös rendezésű, előválasztás című színjátékának premierje majd csak ősszel lesz esedékes, már az előkészületek is kellőképpen szórakoztatónak bizonyulnak. Néhány nappal ezelőtt például egy olyan összeborulás játszódott le a színfalak mögött, amellyel a társrendezők a fekete humor kedvelőinek igyekeztek emlékezetes pillanatokat szerezni.

 

Felröppent ugyanis a hír, miszerint Hiller Istvánt támogatja a Jobbik Pesterzsébeten az előválasztás során. – Hiller István eddig négyszer győzte le a Fideszt – ez pedig önmagáért beszél. A közös cél nem is lehetne egyértelműbb: azokat jelöljük, és azokat támogatjuk, akik képesek felvenni a kesztyűt, képesek helytállni a rezsim ellen vívott harcban – írta közösségi oldalán Jakab Péter, a tragikomédiába illő pálforduláson átesett Jobbik elnöke. Nem kevésbé látványos, akrobatikus fordulattal szórakoztat az MSZP-s politikus: Hiller ugyanis alig három éve, egy a 2018-as országgyűlési választás kapcsán adott interjújában kerek perec kijelentette, hogy „az én kezem nem fog aláírni együttműködést a Jobbikkal”.

 

Persze nem kell rögtön a legrosszabbat – azt, hogy más írta alá helyette a megállapodást – feltételezni róla, jó eséllyel csupán arról van szó, hogy a politikus csak hozta a formáját, amivel ismételten bizonyította hiteltelenségét. Jakab a bejegyzésében Hiller István erényei közé sorolja egyebek mellett a nyugalmát is, amely a politikus utóbbi években tanúsított munkásságának ismeretében sokkal inkább nevezhető halvérűségnek. Kispest országgyűlési képviselőjeként ugyanis egyszer sem hallatta hangját a kerületben történt, párttársaihoz köthető korrupciós ügyek kapcsán, melyekre jó másfél évvel ezelőtt kezdett fény derülni.

 

Hogy cinkos-e vagy inkább egyfajta biztonsági játékos, nem tudjuk, az viszont sejthető, hogy sok jóra ezt követően sem számíthatnak vele kapcsolatban a magyar, így a kispesti és pesterzsébeti emberek sem, éppen ezért is érthetetlen a Jobbik álláspontja. Elég csak a tavalyi év végére emlékeznünk, amikor is Hiller István nemmel szavazott a családvédelmi Alaptörvény-módosításra, amely védi a házasságot, egyszersmind a gyermekek háborítatlan fejlődéséhez való jogát, s amely kimondja: az anya nő, az apa pedig férfi.

 

Ugyanakkor sokáig emlékezetes marad az is, hogy a politikus a magyar emberek védelmét sem támogatta, hiszen keresztbe tett annak, hogy az Országgyűlés sürgősséggel tárgyalhassa a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, majd nem szavazta meg a magyar emberek életét és egészségét védeni célzó jogszabályt sem, továbbá több adócsökkentést is elutasított. Ez a felsorolás egyébként a szintén kispesti országgyűlési képviselő, a szocialistából perbeszédessé lett Burány Sándor esetében is helyt áll.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.