2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kormányablak nyílt Kispesten

Főoldal>Közélet>Kormányablak nyílt Kispesten
 
Írta: Szerk.
2016. január 15. 11:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb kormányablakot nyitott meg a Fővárosi Kormányhivatal a korábbi XIX. kerületi okmányiroda helyén, a Városház téren. A teljesen felújított, korszerű ügyféltérben immár 528 különböző ügytípust intézhetnek el egy helyen a kispestiek. A kormány ingyenessé tett számos eljárást és illetéket, több ügy esetében pedig olcsóbb lett az eljárás, illetve számos ügyintézési határidő is csökkent év elejétől – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón dr. György István kormánymegbízott.

Teljesen megújult ügyféltér, az eddiginél lényegesen több elintézhető ügytípus, valamint a korábbinál egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb ügyintézés várja az ügyfeleket Budapest Főváros Kormányhivatala a Kispesten megnyitott új kormányablakában. A korábbi okmányiroda felújításával létrejött integrált kormányzati ügyfélszolgálat átadásával immár 23 ilyen modern kormányablak működik a fővárosban, ahol számos olyan ügyet egy helyen elintézhetnek az állampolgárok, amelyekért eddig különböző helyszínekre, távolabbi kerületekbe kellett utazniuk.

 

 

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja a megnyitón kiemelte, a kormányablak nemcsak a megújult forma, hanem a tartalom miatt is komoly előrelépést jelent az okmányirodához képest. Az okmányügyek mellett többek között például a TAJ-kártyával, Európai Egészségbiztosítási Kártyával, öregségi nyugdíj megállapításával, vagy családtámogatással kapcsolatos kérelmeket is benyújthatják az állampolgárok.

 

– A kormány annak érdekében indította el a közigazgatás átfogó átalakítását, hogy az itt élők lakóhelyükhöz közel, kényelmesebben, hatékonyabban és gyorsabban elintézhessék ügyeiket, vagy igénybe vehessék az állami szolgáltatásokat – mondta a kormányhivatal vezetője, s hozzátette, a kormány 2016. január elsejétől számos eljárási díjat eltörölt, illetve csökkentett. Dr. György István hangsúlyozta, az állami rezsicsökkentés keretében többek között ingyenes lett a lakcímkártya, a diákigazolvány, és az első jogosítvány igénylése, a többgyermekes családok pedig kedvezményt kapnak a gyerekek útlevelének kiváltásához. A kormány bürokráciacsökkentő intézkedéseinek köszönhetően pedig egyszerűsödnek a hatósági eljárások, átlagosan 25 százalékkal csökkennek az ügyintézési határidők, vagy például mentesülnek az engedélyezési eljárások alól a 160 m2-nél kisebb lakóingatlanok tulajdonosai.

 

A fővárosban 2016. első félévének végéig összesen harminc kormányablakot nyit a Fővárosi Kormányhivatal, ezt követően a három nagy pályaudvaron is nyílik majd ilyen ügyfélszolgálat. A kormány az idei évben folytatja a kormányablakokban elintézhető ügykörök számának további növelését, illetve az interneten keresztül elérhető elektronikus ügyintézés terén is előrelépések várhatók. A budapesti kormányablakokban 2015-ben mintegy 670 ezer ügyfél összesen 730 ezer ügyet intézett el.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.