2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Környezetvédelmi verseny

Főoldal>Közélet>Környezetvédelmi verseny
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 13. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sikeresen zárult le a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár által meghirdetett környezetvédelmi verseny záró fordulója december 10-én délelőtt. A háromfordulós versenyt szeptemberben a négy wekerlei általános iskola között hirdette meg a kultúrház.

Az első fordulóban, amelyen 26 csapat indult el, feladatlapot töltöttek ki a gyerekek a saját iskolájukban. A második fordulóban önálló kutató munkát kellett végezniük, öt téma közül választva: Élő világ – élővilág(Wekerle természeti környezete távlatokban), Mesterségem címere(wekerlei foglakozások régen és ma), Akiknek köszönhetjük(politika, gazdaság: a telep létrejöttének háttere), Életmód(hogyan élünk, hogyan kellene élnünk és hogyan élhetnénk – mindennapok Wekerlén), Falu a városban?(tervezett kertvárosok itthon és külföldön).

A beérkezett pályamunkák közül tizenkettőt választott ki a zsűri, ezek a csapatok vettek részt a harmadik fordulóban, ahol egy környezetvédelmi film megtekintése után totót kellett kitölteniük, illetve a Wekerletelep építészetével, történetével és zöld környezetével kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk.

A gyerekek fantasztikus munkákat küldtek be a második fordulóban. Különösen a Hungária Átmeneti Gyermekotthon és Általános Iskola tanulóifektettek bele rengeteg munkát, interjúkat készítettek, CD anyagokat adtak le, valamint tárgyi mellékleteket készítettek: a Wekerletelep alaprajzát perecből, Wekerle címert tésztából. Zrumeczki kaput marcipánból, és a telepen összeszedett magokból összeállított képeket.

A zsűri tagjainak (Ifj. Kovács Lajos, a Richter Gedeon Nyrt. műszaki igazgatója, valamint munkatársa, Otrok Erika, Somlói Judit, a WTE Építész Klubjának vezetője, Horváth Miklós, a Közpark Kft. kertészeti vezetője és Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház igazgatója) nagyon nehéz dolguk volt, hiszen a kreativitást, az ötletességet és a tárgyi tudást egyaránt figyelembe kellett venniük.

A harmadik forduló feladatainak megoldása után a gyerekek a Wekerle Étterem és a Bio és Reform Étterem jóvoltából vendégségben részesültek, majd a zsűri ünnepélyesen kihirdette az eredményt.

Első helyezett a Hungária iskola G.R.V. nevű csapata lett, egy-egy digitális fényképezőgépet kaptak ajándékba. A második helyezett az Erkel Ferenc Általános Iskola örökzöldek nevű csapata, a gyerekek egy –egy MP4 lejátszóval térhettek haza. A harmadik helyezést a Hungária iskola Bib Boys csapata nyerte. MP3 lejátszót nyertek.

A további helyezések: Törpillák – Kós Károly Általános Iskola, Kikerics – Erkel Ferenc Általános Iskola, Agyrémek - Kós Károly Általános Iskola, ők sporteszközöket vihettek haza.

A harmadik fordulóban szerepelt még egy-egy csapat az Erkelből, a Pannóniából és a Kósból, valamint három csapat a Hungáriából. Az ajándékokat a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából tudták biztosítani, és minden részt vevő csapat tagjai kaptak szóró ajándékot.

 

A beküldött tárgyakat a Wekerlei Kultúrházban kiállítják, az elkészült pályamunkák a könyvtárban kerülnek elhelyezésre.

A versenyt tervek szerint jövőre is megrendezi a kultúrház az egész kerületre kiterjesztve.

 

A cikket Szabó Máriaának, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatójának köszönjük.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.