2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kortárs kiállítás Kispesten

Főoldal>Kultúra>Kortárs kiállítás Kispesten
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. február 28. 09:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Képzőművészeti kiállítás nyílt a Nagy Balogh János Kiállítóteremben február 23-án a Baktay Ervin Gimnázium gyűjteményéből. A dunaharaszti iskola kortárs műveit március 29-ig tekinthetik meg Kispesten az érdeklődők.

Képzőművészeti kiállítás nyílt a Nagy Balogh János Kiállítóteremben február 23-án a Baktay Ervin gimnázium gyűjteményéből. A dunaharaszti iskola kortárs műveit március 29-ig tekinthetik meg Kispesten az érdeklődők.

 

Aknay János, Balogh László, Bereznai Péter, Dréher János, György Csaba Borgó, Kéri Mihály, Korniss Dezső, Lakatos Pál Sándor, Nagy Árpád Pika, , Puha Ferenc, Somogyi György, Szemadám György, Varga-Welter Júlia, Vince Ottó; csak néhány név azok sorából, akiknek művei kiállításra kerültek a Nagy Balogh János Kiállítóteremben. A megnyitó alkalmával Vinczek György alpolgármester Márai Sándort idézte: „Nem elég megismerni az igazságot, nem elég megszövegezni, nem elég bátran kimondani: égni is kell érette, elégni, az élet anyagát, a test szövetét is odadobni a lángoknak, melyek egyszerre perzselnek kívülről és belülről…Nem segít semmi, a végén el kell égni, ha azt akarod, hogy valami megmaradjon abból, ami életed értelme volt.”

Sziráki György, a Baktay Ervin Gimnázium igazgatója megnyitó beszédében kiemelte a gyűjteményt 1994-ben létrehozókat, Zsuffa Istvánné, akkori iskolaigazgatót és Somogyi György rajztanárt. A jelenlegi igazgató köszönetet mondott Kispestnek a meghívásért.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.