2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közmeghallgatást tartottak a Városházán

Főoldal>Közélet>Közmeghallgatást tartottak a Városházán
 
Írta: Szerk.
2014. december 23. 10:30
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elsősorban közlekedési, az egészségügyi intézettel, illetve a közbiztonsággal kapcsolatosan szólaltak fel az év végi közmeghallgatáson, de volt szó a wekerlei napkollektorokkal kapcsolatos szigorú szabályokról. Kiderült az is, hogy az MSZP-s polgármester kihátrálna a wekerlei gyermekrendelő megépítéséből.

A karácsony előtti utolsó napokban került sor az önkormányzat éves közmeghallgatására. Legtöbben a wekerlei Újlaki utca miatt emeltek szót; ez volt az egyetlen közúti kapcsolat a telep és a Nagykőrösi út között, pár hete azonban lezárták az utcában lévő nagy forgalom miatt. Szó volt még a Nádasdy utcai gyakori gyorshajtásokról, a Pannónia utcai jobbkezes utcákról, és a Határ út forgalmáról is. 

 

Szintén wekerlei téma volt a napkollektorok elhelyezésére szolgáló szigorú szabályozás, de a felszerelendő vízórákról is volt szó.

 

Volt, aki kevesellte a játszótéri padok számát, de olyan is, aki az egészségügyi intézetben a hosszú várakozási időket kifogásolta.

 

 

Volt, aki a wekerlei gyermekrendelő megépítéséről érdeklődött, erről ugyanis már korábban döntött a testület. A csaknem tizenötezer ember által lakott városrészen Gajda Péter MSZP-s polgármester szerint azonban mégsem lesz rendelő, szerinte többek között nincs rá forrás. A szocialista polgármester szerint az új testület meg fogja változtatni az előző döntését, így vélhetően a wekerleieknek továbbra is máshová kell járni az ellátásért. Szintén rákérdeztek arra is, hogy wekerlei kiskönyvtár elköltözik-e a jelenlegi alkalmatlan épületből. A városvezetés szerint a költözés 2015-ben megtörténhet.

 

Az egykori Ady Mozi ügyével kapcsolatban is érdeklődtek, erre az MSZP-s polgármester cinikusan csak annyit mondott: hozzon valaki 500 milliót, és ezt is megoldják.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.