2021. szeptember 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közterület-használati díj elengedését kéri a helyi Fidesz

Főoldal>Közélet>Közterület-használati díj elengedését kéri a helyi Fidesz
 
Írta: Szerk.
2021. március 22. 16:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A járványhelyzet ezekben a hetekben erősen sújtja a kisvállalkozókat, ezért Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője azt javasolja a baloldali városvezetésnek, hogy a koronavírusra való tekintettel az önkormányzat is nyújtson segítő kezet a nehéz helyzetbe került kisvállalkozásoknak, és engedje el, vagy mérsékelje a közterület-használati díjat is a veszélyhelyzet idejére. Ez azért lenne fontos, mert számos saját tulajdonú üzlethelyiség önkormányzati területen áll, így közterület-használati díjat szed utána az önkormányzat.

„A koronavírus miatt a kormány a kisvállalkozók megsegítése érdekében az önkormányzati helyiségek bérlői számára bérleti díj mentességet írt elő. Több megkeresést is kaptam kispesti vállalkozóktól annak kapcsán, hogy hiába saját tulajdonú az üzlethelyiségük, de az önkormányzati területen áll, amely után a közterület-használati díjat a továbbiakban is meg kell fizetniük, sok esetben még akkor is, ha zárva kell lenniük.” - írta Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője közösségi oldalán, aki egyúttal rámutatott egy olyan problémára, amelyre nincs külön kormányhatározat. A kormánypárti képviselő ezért is hívta fel Gajda Péter (MSZP) polgármester figyelmét arra, hogy a koronavírusra való tekintettel az önkormányzat is nyújtson segítő kezet a nehéz helyzetbe került kisvállalkozásoknak, és engedje el, vagy mérsékelje a közterület-használati díjat is a veszélyhelyzet idejére.

 

 

„Annál is inkább, mert meglátásom szerint ez nem a klasszikus közterület-használathoz, sokkal inkább egyfajta bérleti díjhoz hasonlítható tétel. Javaslatomat a veszélyhelyzet miatt csak véleményezni tudják a képviselők, a polgármester erről is, mint minden másról a veszélyhelyzet miatt, egy személyben dönt. Bízom benne, pozitív döntés születik, és ezzel is tudunk segíteni a nehéz helyzetbe került kispesti vállalkozásoknak” – szögezte le Dódity Gabriella. A javaslatot most csak véleményezni tuják a képviselők, a veszélyhelyzet miatt mind minden másban, ebben is a polgármester egy személyben dönt.

 

Két hete a legtöbb kereskedelmi egységnek zárva kell tartania, a vendéglátóegységek pedig csak elviteles szolgáltatást nyújthatnak. Ezért a kormány a nehéz helyzetbe került szektornak adókedvezményt és bértámogatást nyújt. A KATA- adózási formát választóknak pedig erre az időszakra elengedik adó megfizetését. Mint ismert, korábbi kormányzati döntés alapján a helyi iparűzési adónak csak a felét kell megfizetnie a kis- és középvállalkozásoknak.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.