2023. június 10., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lakópark épül a Zrínyi és Jókai utcák közötti részen

Főoldal>Közérdekű>Lakópark épül a Zrínyi és Jókai utcák közötti részen
 
Írta: Szerk.
2021. június 18. 10:31
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megannyi kérdés és kétely övezi a Zrínyi és Jókai utca közötti, jelenleg parkolóként üzemelő területre tervezett társasházat. A lakók kezdik türelmüket veszíteni, aggódnak, hogy az épülő komplexum elveszi otthonaiktól a fényt, és félnek attól is, hogy nem lesz hol parkolniuk autóikkal. Közben a terület magántulajdonosa már közzé is tette az épülő lakások látványterveit. Nehéz a helyzet, a terület tulajdonosa ugyanis jogerős építési engedéllyel rendelkezik, amelyet azonban meglehetősen csendben adott ki az önkormányzat még 2019 év végén.

Tiltakozásba kezdtek a lakók a Zrínyi és Jókai utcák közötti területen épülő társasház ellen. Legutóbb utcai, rögtönzött lakógyűlésre hívták az ott élőket, ahová egy televíziót is meghívtak, és hétvégi utcafórumon is tiltakoztak a beruházás ellen nem olyan rég. Az építkezés híre derült égből villámcsapásként tört elő a semmiből a közösségi oldalon, majd szép sorra előkerültek az ügy részletei is.

 

Teljes csend övezte a terveket

 

Mint kiderült, a két tízemeletes ház közötti részen működő parkoló telkét még 2009-ben adta el az önkormányzat egy magántulajdonosnak. A területre 2019-ben kértek építési engedélyt, amelyet év végén meg is adott Kispest Önkormányzata. A lakókat az előírás szerint tájékoztatni kellett a tervekről, ezt azonban egy, az önkormányzat hivatalos weboldalára feltöltött hirdetmény útján tették meg. Vélhetően senki nem látta vagy nem érte el a lakossági ingerküszöböt a hirdetmény, hiszen akkor az érintettek tudtak volna az épülő társasház tervéről. A lakóknak a hirdetmény szerint 15 napjuk volt, hogy véleményt alkothassanak, az pedig szép csendben lejárt. Így most már kiváltképp nehéz helyzetben vannak, hiszen a területre jogerős építési engedélye van a magántulajdonosoknak, így az építést megvétózni szinte lehetetlenség.

 

Aláírásgyűjtésbe kezdtek

 

Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője közösségi oldalán szólalt meg a sokakat foglalkoztató ügyben. Mint írta, rengetegen keresték meg a lakótelepen épülő társasházzal kapcsolatban, így tudja, hogy a lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, mert ellenzik a projektet. Bejegyzésében kitért arra is, hogy az önkormányzat oldalán fellelhető, a projekthez kapcsolódó dokumentumban egyebek közt az áll, hogy „a lakótelepi környezetben üdítő egy ilyen mai épület, és a tervtanácsi javaslatok betartása mellett településképileg engedélyezésre javasolható a társasház megépítése”.

 

A képviselőnő lapunknak elmondta: nem volt tisztességes az internetes linken keresztül „letudni” a lakók tájékoztatását, mindenről pontosan és szinte azonnal beszámol az önkormányzati médiagépezet, de erről valahogyan „elfelejtették” tájékoztatni az ott élőket 2019 év végén. Nem szólt minderről a körzetében élőkhöz a hangfelvételekről elhíresült Lackner Csaba önkormányzati képviselő sem, pedig akkor illett volna jelenlegi formájában tájékoztatnia a körzetében élőket, amíg még nyitva állt a véleményformálási lehetőség – tette hozzá a frakcióvezető.

 

Lackner és a Momentum is megszólalt

 

Az ügyben Lackner Csaba közösségi oldalán szólalt meg. Mint írta, a beruházás részleteiről hivatalos tájékoztatást ő sem kapott, ezért a kerületi Főépítészhez és Gajda Péter polgármesterhez fordult, hogy soron kívül informálják őt a tervekről, melyek alapján a fejlesztést meg kívánja kezdeni a beruházó. Úgy fogalmazott, hisz abban, hogy a lakossági kezdeményezéssel el lehet érni azt a célt, hogy olyan fejlesztés valósuljon meg, ami mindkét fél számára elfogadható. „Az 5, 6, 7, 8 emeletes lakóingatlan építését én sem tudom elfogadni” – írta Lackner, aki ennek ellenére tavaly év végén önállóan nem értesítette az építkezésről a körzetének lakóit, hogy a megfelelő időben és keretek között hangot adhassanak véleményüknek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.