2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lekvároskertet adtak át az Eötvösben

Főoldal>Kölyök>Lekvároskertet adtak át az Eötvösben
 
Írta: Kroó Zita
2014. szeptember 05. 11:45
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Átadták a Lekvároskert névre keresztelt megismert iskolai gyümölcsöst az Eötvös József Általános Iskola udvarán, melynek az önkormányzat négy millió forinttal támogatta és megvalósításában a Közpark Kft. segített.

A közösségi kertekhez hasonlóan immáron két éve működnek Kispesten a tankertek, melyeket a kerületi iskolák diákjai gondoznak. Jelenleg megközelítőleg húsz gyümölcsfa áll az Eötvös iskola udvarán, többek között szilva, alma, cseresznye és őszibarack is, melyeket az iskola tanulói lelkesen gondoznak. Emellett az iskola területén kívül a gyerekeknek lehetőségük volt a környező fák örökbefogadására. A gyümölcsfákon kívül az udvar otthont ad minden osztály egy-egy parcellájának, ahol zöldségeket, fűszernövényeket és bogyós gyümölcsöket termesztenek.

 

 

Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, hogy a gyerekekkel már a lakótelepi környezetben is megismertetik, hogy hogyan gondozzák a zöldségeket- gyümölcsöket, amelynek eredménye a friss és egészséges ételek az asztalon – mondta lapunknak Mihály András (Fidesz-KDNP) képviselő, az oktatásért ifjúságpolitikáért felelős bizottság elnöke a kert átadásán.

 

Ékes Gábor alpolgármester és Huczkáné Rózsa Eszter, a körzet Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje a lekvároskert bejárásán

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.