2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Létjogosultsága van a változásnak

Főoldal>Közélet>Létjogosultsága van a változásnak
 
Írta: Szerk.
2024. május 21. 20:37
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jól szervezett közlekedést, út-, épület- és középület-felújításokat, Városgondnokság létrehozását, tisztaságot és rendet ígér a fővárosban Szentkirályi Alexandra, Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

– Hetek óta járja a főváros kerületeit. A lakossági visszajelzések mennyire támasztják alá 7 pontos tervének létjogosultságát?

– Teljes mértékben! Nem is csak a tervnek van létjogosultsága, hanem a változásnak is! Egy olyan beteg emberre hasonlít most a város, aki már színlelni sem tudja azt, hogy nincs semmi baja. Újbudán ott a hajléktalan-kérdés, 50 négyzetméteres parkerdő létesült Újpesten, kosz és graffitik Erzsébetvárosban, és a non plus ultra: 6 méteres kerékpárút Rákospalotán. De tudnám még folytatni a sort. Az embereknek is elegük van ebből.

Én mást ajánlok: jól szervezett közlekedést, megtízszerezzük az Útfelújítási Alapot, a kukákat visszatesszük az utcára, Városgondnokságot hozunk létre, homlokzatfelújtási programot indítunk, és a külkerületi kultúrházakat is rendbe tesszük. És ami még fontosabb: kiseperjük Gyurcsány embereit és botrányos mentalitásukat a Városházáról. 

 

 Tapasztalatai szerint mivel gyűlik meg a legtöbb bajuk a fővárosiaknak?

– Ha jobbra nézek, a kosszal és a szeméttel, ha balra, akkor a kaotikus közlekedéssel. Mondjuk nem csoda, mivel Karácsony Gergely 3 ezer kukát szereltetett le. Így könnyű azzal büszkélkedni, hogy 128 tonna hulladék gyűlt össze a budapesti utcákon, merthogy maga a főpolgármester tehet a helyzetről. A másik a közlekedés: az autósok és a buszok a dugóban rostokolnak, a kerékpárosok – a veszélyesen felfestett sávokban – pedig az ebből származó szmogot szívják. Ez a zöld fordulat nem sikerült valami jól. 

 

 Ön szerint mennyi időre lesz szüksége ahhoz, amikor fellélegezhetnek a budapestiek, érezhetően élhetőbbé válik a főváros?

– Miniszterelnök úr a jelenleg regnáló főkókler kapcsán öt éve 100 napos türelmi időt adott úriember módjára. Sajnos 1700 nap is kevés lett volna, látjuk, hogy néz ki ma Budapest, hol tart pénzügyileg. Jelenleg egyetlen egy nagy beruházás vagy fejlesztés sem zajlik a főváros részéről. Ez nonszensz, példátlan egész Európában és szégyen Karácsonyék részéről. Hatalmas kosz eltakarításával kell kezdenünk átvitt és szó szerinti értelemben is, de ez nem újdonság, egyszer már megcsináltuk húszévnyi Demszky-ámokfutás után. Most is sikerülni fog, remélem, mihamarabb. Az biztos: az első száz napom végére kirúgom a Gyurcsány-fiókákat és elkezdem a budapesti köztisztaság helyrehozását. 

 

 A meghirdetett 7 pontja közül a rend és tisztaság hiánya, a hajláktalan-állapot Kispesten is problémát jelent. A főváros vezetése Ön szerint mennyiben tud segítséget nyújtani e problémák megoldásában egy kerületnek?

– Nagymértékben tudna segíteni a főváros, ahogy tette is ezt 2019 előtt. A tisztaság és rend biztosítása legnagyobb részben fővárosi feladat. Főpolgármesteri programom kulcseleme a köztisztaság, Budapest kitakarítása. Karácsony a kukák leszereltetése mellett elvont 2 milliárd forintot és a főváros tisztaságáért dolgozó emberek egy részét is kirúgta az ezért felelős cégtől. Ez alapvetően elhibázott lépés volt, hiszen egyrészt romlott a köztisztaság állapota, ráadásul ezek az emberek egész nap utcáink tisztaságán fáradoztak, mégis rajtuk csattant az ostor.

Én visszaszereltetem a kukákat, megduplázom a köztisztaságra szánt forrásokat, a munkaerőt és az eszközparkot is.

A köztisztasághoz szorosan kapcsolódik a közbiztonság. Személyesen tárgyaltam korábban Pintér Sándor belügyminiszter úrral, aki megerősített abban, hogy a jövőben kész újra felvirágoztatni a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal való BRFK-együttműködést; a közös járőrözéseket és a rendőri jelenlét növelését. Ha van rendőr az utcán, akkor nem fognak az orra előtt graffitizni, szemetelni, hangoskodni és veszélyeztetni másokat. Rend a lelke mindennek, de Budapest mai vezetésének nincs se lelke, se rendje.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.