2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Maratoni testületi

Főoldal>Közélet>Maratoni testületi
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. június 17. 08:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
61 napirendi pontot tárgyalt csütörtökön az önkormányzat képviselő-testülete. A testületi ülésen szavaztak többek között az önkormányzati tulajdonú bérlakások elidegenítésének felfüggesztéséről, a KAC pálya melletti terület hasznosításáról, oktatási intézmények vezetőinek megbízásáról és még sok minden másról is.

Zárt ülés után a testület a kispesti vendéglátó üzemek korlátozásáról szóló rendeletet módosította. Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi észrevételt tett a kispesti vendéglátó üzletek korlátozásáról szóló rendelettel kapcsolatban, így azt módosítania kellett a testületnek. Eszerint a Határ út és az Üllői út mentén szeszes italt forgalmazó vendéglátó üzletek működésének engedélyezésére nyílik mód mostantól .

Az eredetitől eltérően zárt ülésen tárgyalta a testület a Vamüsz és a Kispesti Uszoda intézményvezetői és gazdasági vezetőinek megbízását.

A Kispesti Sport Nonprofit Kft. részére 7,5 millió forint fejlesztési támogatást állapítottak meg a képviselők. Ezek egy részét tetőszerkezet felújításra költi a kft., a másik részét pedig a skatepark átszállítására fordítják. Mint arról korábban már beszámoltunk, új helyre, a Katona József utcai KAC sporttelepre fog költözni a kispesti skatepark.

A testület szavazott arról, hogy az önkormányzat tulajdonában álló bérlakások kedvezményes elidegenítését felfüggesszék, mert túl sok visszaélésre nyílt eddig mód az eladások kapcsán.

Szavazott a testület a KAC pálya melletti közterület hasznosításáról is. A terület Katona József utca felőli része parkolási funkcióra lesz kialakítva mintegy 40 gépkocsi beállási lehetőséggel, a hátsó rész pedig a Közpark Nonprofit Kft. telephelyéül fog szolgálni.

Együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat az Erkel Ferenc Általános Iskola bővítésének projektmenedzseri munkáira. Az iskola tornatermének megvalósításához kapcsolódó előkészítési munkákkal a képviselő-testület a Kispest Kft-t bízta meg.

A Kispesti Kaszinó bérbeadásáról már korábban döntött a képviselő testület. A mostani ülésen a havi bérleti díj mértékét 1 millió forintra csökkentették, és a rendeltetése vendéglátó tevékenységgel bővült ki annak céljából, hogy az értékesítés eredményes legyen.

Hat oktatási intézmény vezetőinek megbízását szavazta meg a testület. A Bolyai, Erkel, Kós és Vass Lajos iskolák, valamint a Nevelési Tanácsadó és a Gyöngykagyló óvoda vezetőit nevezték most ki.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.