2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megint magukra maradtak a Hunyadi utcában élők: Gyáván megfutamodott Gajda Péter és a baloldal

Főoldal>Közélet>Megint magukra maradtak a Hunyadi utcában élők: Gyáván megfutamodott Gajda Péter és a baloldal
 
Írta: Szerk.
2023. szeptember 28. 11:43
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Arrogánsan lesöpörte a baloldal a lakosságot védő előterjesztést, amelyben Dódity Gabriella fideszes politikus a többi között azt szerette volna elérni, hogy ne bírságolják meg a Hunyadi utcában élőket.

Kibújt a szög a zsákból ,Gajda Péteréket annyira nem érdekli a hunyadi utcában élő lakók tiltakozása és a mindennapi életükben problémát okozó biciklisáv létesítésének átgondolása, hogy a legutóbbi testületi ülésen sem adták meg a lehetőséget a fideszes képviselőnek, arra, hogy a lakók érdekében benyújtott javaslatával rendezhesse az önkormányzat a kialakult anomáliát. A baloldali vezetés inkább menekülőre fogta.  

„A legutóbbi kispesti képviselő-testületi ülésen a baloldal ismét bebizonyította, semmit nem számít nekik a lakók véleménye, és velünk (Fidesz-KDNP) szemben is csak arrogánsan tudnak megnyilvánulni. Ezt külön köszönjük! Hiszen így nemcsak a jelenlévő lakók, hanem mindenki, aki követte az eseményeket esetleg online, megismerhette a baloldali városvezetés valódi arcát. Azt, amelyik a százmilliós költségen előállított kommunikációs felületekről ránk mosolygó propaganda gépezetből rendre kimarad”– hangsúlyozta Dódity. A fideszes politikus arról is beszámolt részletesen, hogy a lakosság parkolásának ellehetetlenítését, hogyan oldhatta volna fel a baloldali képviselő testület az ülésen, ha nem futamodott volna meg.

 

A kispesti baloldal kikapcsolta a szavazógépét, nem akart a lentiek kapcsán állást foglalni

„A parttalan, arrogáns, a lakók véleményét negligàló vitát látva az alábbi, szóban is elmondott határozati javaslatokat nyújtottuk be az előterjesztésünkhöz, hogy nyomatékosítsuk a Hunyadi utcában élők álláspontját. A baloldal ellehetetlenítette az erről való szavazást.

  • Kértük a városvezetést, hogy azonnal vizsgálja felül a Hunyadi utcai kerékpársáv létjogosultságát, és annak lehetőségét, hogyan lehetne más helyen kijelölni ezen a rövid szakaszon a biztonságos kerékpáros közlekedés nyomvonalát.
  • Azonnal vizsgálja felül a korábbi irodavezető elmondásából ismert, húsdaráló kifejezéssel illetett Hunyadi utca Ady Endre út kereszteződését.
  • Hallgassa meg a lakókat, és a továbbiakban csak és kizárólag az ő tájékoztatásuk és véleményük meghallgatása mellett lépjenek - bárhol, bármit is terveznek kialakítani.
  • A probléma megnyugtató rendezéséig ne sarcolják az ott élőket, hiszen a Hunyadi utcában az egyik oldalon eddig nem volt tiltott a parkolás, ezt a rendet tartsák fent addig, amíg mindenkinek kedvező, megnyugtató megoldás születik.
  • A kiszabott bírságokat, a csekkeket vagy adják oda a felelősöknek, hogy fizessék be, vagy töröljék el a büntetéseket, tekintettel arra is, hogy a lakókat senki és semmiről nem tájékoztatta, milyen változás várható az előttük lévő közterületen és közlekedési úton.
  • Az utolsó javaslat szerintük jogszabálysértő. Meglehet. Pont úgy, mint a testületi ülést a saját szabályait megszegve vezetni. És legalább annyira övön aluli is, mint a lakókra ráküldeni a Kispesti Rendészeti Központot a 26.000 forintos bírsággal, miközben a leveleikre nem kaptak választ a városvezetéstől…

 

 

 

„Nem bízom abban, hogy a városvezetés tenni fog bármit is a lakók érdekében”

 

Dódity Gabriella a testületi ülés után posztjában tette közzé, hogy kihez tartozik az ügy a baloldali önkormányzatban, azaz kiket kereshetnek a lakók. Mint írta:

„Mivel nem bízom a baloldali városvezetésben, hogy tesznek is valamit, ezért ezt itt hagyom, hogy senki ne felejtse, kiknél kell panaszt tenni. 

  • Varga Attila, Karácsony Gergely Párbeszédes samesza, Kispest városüzemeltetésért felelős alpolgármestere. Egy évvel ezelőtt megígérte, hogy el fog indulni az egyeztetés a lakókkal. Mint mondta egy éve, hiba volt, de elmaradt. Természetesen nem indult el semmi.
  • Gajda Péter, Kispest polgármestere, aki egy éve semmit sem válaszolt a neki küldött, felülvizsgálatot kérő levelemre, amelyben a lakók tiltakozó véleménye is benne volt. Amúgy szintén egy évvel ezelőtt a képviselő-testületi ülésen a felszólalásomat követő vitán elmondta, örömmel csatlakozik majd Ferenczi István független ex LMP-s képviselő által felvetett, a Hunyadi utcai lakók kéz a kézben történő felkereséséhez. Természetesen ez sem történt meg. 
  • Karácsony Gergely csődgondnok, aki az autómentes napon is autóval jár, és most épp karókkal szórta tele Budapestet. Szóra sem érdemes.”
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.