2019. június 26., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megjelent Szabó Kálmán utolsó könyve

Főoldal>Közülünk>Megjelent Szabó Kálmán utolsó könyve
 
Írta: Szerk.
2018. december 19. 07:43
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szabó Kálmánra, Kispest Díszpolgárára, a Wekerlei Polgári Egyesület alapítójára, tiszteletbeli elnökére emlékeztek a civil szervezet tagjai a napokban. A rendezvényen a család jelenlétében bemutatták Szabó Kálmán Családok Wekerlén, a XXI. század első évtizedeiben című könyvét is.

A Wekerlei Polgári Egyesület szerkesztésében és saját kiadásában jelent meg a napokban Szabó Kálmán Családok Wekerlén című könyve, amely egyben egy Emlékkönyv is, idézetekkel Kálmán bácsi írásaiból és beszédeiből. Szabó Kálmán Kispest Díszpolgáraként 2017. januárjában hunyt el.

- Mióta elment közülünk folyamatosan az utolsó négyszemközti beszélgetésünk mondatai csengenek a fülemben. Megalkuvást nem tűrően kérte tőlem, ragaszkodjak az elveimhez, melyek a hitem és a lelkiismeretem segítségével mindig a helyes irányt fogják mutatni életem során – mondta 2017. február 4-én Lazányi Ferenc wekerlei képviselő Kálmán bácsi búcsúztatóján a Munkás Szent József Wekerlei Katolikus Templomban.

- Szabó Kálmánnak ez az utolsó kiadatlan írása, amely sajnos már csak halála után jelenhetett meg. 2009-ben írta meg irodalmi szociográfiáját az itt élő családokról, ez adja a könyv alapját – mondta el lapunknak Lazányi Ferenc, a Wekerlei Polgári Egyesület tagja, aki a könyvbemutatón is beszédet tartott. – Szabó Kálmán nagyon szerette Wekerlét, 2010-től vezette a Polgári Kört, majd az Egyesület alapító elnöke is lett. Ezzel a dupla könyvvel búcsúzunk tőle.

Aki szeretne hozzájutni a könyvhöz, az Egyesület irodájában, a Kós Károly tér 14-ben megtalálja.

Tekintse meg galériánkat! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.