2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.62ef347594dc.jpg]

Megjelent Szabó Kálmán utolsó könyve

Főoldal>Közülünk>Megjelent Szabó Kálmán utolsó könyve
 
Írta: Szerk.
2018. december 19. 07:43
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szabó Kálmánra, Kispest Díszpolgárára, a Wekerlei Polgári Egyesület alapítójára, tiszteletbeli elnökére emlékeztek a civil szervezet tagjai a napokban. A rendezvényen a család jelenlétében bemutatták Szabó Kálmán Családok Wekerlén, a XXI. század első évtizedeiben című könyvét is.

A Wekerlei Polgári Egyesület szerkesztésében és saját kiadásában jelent meg a napokban Szabó Kálmán Családok Wekerlén című könyve, amely egyben egy Emlékkönyv is, idézetekkel Kálmán bácsi írásaiból és beszédeiből. Szabó Kálmán Kispest Díszpolgáraként 2017. januárjában hunyt el.

- Mióta elment közülünk folyamatosan az utolsó négyszemközti beszélgetésünk mondatai csengenek a fülemben. Megalkuvást nem tűrően kérte tőlem, ragaszkodjak az elveimhez, melyek a hitem és a lelkiismeretem segítségével mindig a helyes irányt fogják mutatni életem során – mondta 2017. február 4-én Lazányi Ferenc wekerlei képviselő Kálmán bácsi búcsúztatóján a Munkás Szent József Wekerlei Katolikus Templomban.

- Szabó Kálmánnak ez az utolsó kiadatlan írása, amely sajnos már csak halála után jelenhetett meg. 2009-ben írta meg irodalmi szociográfiáját az itt élő családokról, ez adja a könyv alapját – mondta el lapunknak Lazányi Ferenc, a Wekerlei Polgári Egyesület tagja, aki a könyvbemutatón is beszédet tartott. – Szabó Kálmán nagyon szerette Wekerlét, 2010-től vezette a Polgári Kört, majd az Egyesület alapító elnöke is lett. Ezzel a dupla könyvvel búcsúzunk tőle.

Aki szeretne hozzájutni a könyvhöz, az Egyesület irodájában, a Kós Károly tér 14-ben megtalálja.

Tekintse meg galériánkat! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.