2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megkülönböztetett civilek

Főoldal>Közélet>Megkülönböztetett civilek
 
Írta: Szerk.
2015. július 30. 14:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egyik civil szervezet akkor is milliókat kaphat az önkormányzattól, ha a vezetője egy MSZP-s képviselő rokona, a „polgári” civilek viszont hiába végeznek kiemelkedő munkát a közösség érdekében, politikai okokra hivatkozva elutasítják őket. Kispest díszpolgára a képviselő-testületi ülésen tiltakozott.
Szót kért a képviselők júniusi ülésén a Wekerlei Polgári Egyesület (WPE) elnöke, Szabó Kálmán, aki Kispest díszpolgára is egyben. Azért emelt szót, mert nehezményezte, hogy a civil támogatások elosztásánál Gajda Péter arra tett utalást, hogy politikai tevékenységet végeznek, és nem szívesen ad ilyen civil szervezetnek támogatást. A válaszban Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármester is elmondta, ők maguk is nemzeti érzelműek, de nem döngetik a mellüket ezzel. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető is szót kért, és elmondta: örömmel hallja, hogy a baloldali vezetők is fontosnak tartják a nemzeti tudatot, de emlékeztetett arra, hogy míg a kispesti önkormányzat nulla forint támogatást adott a kárpátaljai magyarok megsegítésére, addig a WPE jótékonysági koncertet és gyűjtést szervezett. Arra is figyelmeztetett, hogy míg a Nemzeti Összetartozás napján Budapesten egyedüliként Kispest Önkormányzata  nem szervezett megemlékezést, addig a WPE saját erőből megemlékezést szervezett. Ennek keretében a kezdeményezésükre állított országzászló emlékmű környezetét is rendbe tették, virágot ültettek, és a koszos, elhanyagolt, méltatlan lobogót is újra cserélték. Dódity Gabriella a végén hozzátette: úgy érzi, az alpolgármestereknek egy köszönömöt illene mondaniuk a Wekerlei Polgári Egyesület részére.
 
A Kispesti Véradók Egyesületét azonban idén is támogatja az önkormányzat 1.200.000 forinttal. Mint ismert, az egyesületet annak az MSZP-s képviselőnek, Somogyi Lászlónénak az anyósa vezeti, akinek férje cége is jócskán részesül önkormányzati megrendelésekből. Mindezzel kapcsolatban Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő elmondta: minden tisztelete a véradóké, ő maga is az, de emlékeztetné a polgármestert, hogy a Wekerlei Polgári Egyesüelet (WPE) azért nem kapott támogatást, mert a városvezetés szerint az egyesület politikai tevékenységet folytat. Mint mondta, örül, hogy polgármester úr megváltoztatta a véleményét. A Véradók Egyesületének elnöke, Somogyi Lászlóné ugyanis maga is MSZP-s képviselő volt korábban, továbbá a jelenlegi szocialista képviselő Somogyi Lászlóné anyósa, a kampány során piros MSZP-s kabátban kampányolt – tette hozzá Dódity Gabriella, aki azt is hangsúlyozta: nem szeretné az általa is fontosnak tartott civilek támogatását ide degradálni, de a polgármester szavaira emlékeztetve szeretné, ha minden kispesti egyenlő bánásmódban részesülne. A Fidesz-KDNP-s képviselők az aggályok ellenére megszavazták a véradóknak a támogatást, mert az egyesület civil tevékenysége nemes célt szolgál.
 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.