2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megoldódhatnak a KÖKI környéki parkolási gondok

Főoldal>Közélet>Megoldódhatnak a KÖKI környéki parkolási gondok
 
Írta: Pászti András
2014. június 19. 21:06
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kiterjesztett ablakcsere-pályázatról, a KÖKI környéki parkolási gondok megoldásáról, a dél-pesti utánpótlás centrum felépítéséhez szükséges városrendezési szabályzat módosításáról és a művelődési házak igazgatóinak kinevezéséről is döntöttek a képviselők.

A nyári szünet előtti utolsó ülésen több fontos döntést hoztak a képviselők. Az ülés elején a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője, Galló Istvánné adott át Eötvös József emlékplakettet Kispest Önkormányzata részére, elismerve azt, hogy a helyhatóság lehetőségeihez mérten mindent megtesz a kerületi oktatási-nevelési intézmények színvonalas működéséért.

 

Nyílászárócserére kaphatunk támogatást a képviselők által megszavazott pályázati kiírásnak köszönhetően. Fideszes javaslatra immár nemcsak wekerletelepi, hanem hagyományos kispesti és kertvárosi ablak- és ajtó felújításokra is lehet pályázni, összesen 15 millió forint értékben. (Cikkünk a témában)

 

 

Elsősorban KöKi környéki lakótelepeken élők parkolási nehézségeinek megoldására új rendeletet alkotott a képviselő-testület. A lakótelepi parkolóhelyeket ugyanis sokszor elfoglalják a bevásárlóközpont látogatói és dolgozói, valamint a metróval továbbutazók, így az itt élők nem tudnak otthonuknál megállni. A most elfogadott rendelet mellett a problémán a dr. György István főpolgármester-helyettes által pár hónapja megnyitott P+R parkoló is enyhít a KÖKI-nél. Az új rendelet lehetővé teszi, hogy az érintett területre csak az ott élők és az engedéllyel rendelkezők hajthassanak be, a többiek pedig a bevásárlóközpont mélygarázsát vagy a BKK által üzemeltetett P+R-t használhatják. A „Mindkét irányból behajtani tilos - Kivéve engedéllyel” elnevezésű rendelet lehetőséget ad sorompó felállítására is, azonban ezek működése, illetve az engedélyek ellenőrzése körül még számos kérdőjel van. Információink szerint a lakók egy része egyetért a fizikai lezárással, más részük ellenzi azt. Javaslatként felmerült az is, hogy sorompók helyett egy éves próbaidőszak alatt az újonnan megalakuló Kispesti Rendészeti Központ ellenőrizze, hogy valóban csak az engedéllyel rendelkezők parkolnak-e a területen.

 

Döntöttek a képviselők a kormány kiemelt beruházásaként megépülő Dél-Pesti Utánpótlás Centrum beruházáshoz szükséges szabályozási tervről is. Mint ismeretes, az előző ülésen megnyugtató válaszokat kaptak a környéken élők, hiszen észrevételeiket az új sportlétesítmény tervezői megfogadták és beépítették a tervekbe, a lakók jelenlévő képviselője megköszönte a felek pozitív hozzáállását az egyeztetés során. Gács Pál, a Honvéd ügyvezetője szintén köszönetét fejezte ki a testületnek és a többi érintettnek a partneri együttműködést.

 

A képviselők újabb 5-5 évre nevezték ki a kerületi művelődési házak igazgatóit; a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házat Gábor Ilona, a Wekerlei Kultúrházat pedig Szabó Mária vezeti továbbra is.

 

Mihály András, a Fidesz KDNP képviselője rákérdezett arra, hogy a képviselő-testület korábbi határozata ellenére hogy lehetséges az, hogy megjelent a Kispest Újság. Gajda Péter polgármester válaszában elmondta, bár a sajtótermék megjelenésével kapcsolatban az önkormányzat hatáskörrel nem rendelkezik, úgy tudja, hogy a kiadvány törvényesen és a jogszabályoknak megfelelően működik. Ez azért furcsa, mert a magát „a kispestiek »hivatalos« lapjának” nevező kiadvány első számában nem szerepelt impresszum, amely a 2010. évi CLXXXV. törvény szerint jogszabálysértésnek minősül.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.