2018. június 23., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújul a gyermekrendelő, de sok gond megmarad

Főoldal>Közélet>Megújul a gyermekrendelő, de sok gond megmarad
 
Írta: Szerk.
2016. szeptember 28. 15:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hosszas huzavona és késlekedés után kezdődött nyáron a Berzsenyi utcai gyermekorvosi rendelő felújítása. A környékbeli lakótelepi gyerekek mellett a wekerleieket is ellátó az intézmény várhatóan jövő év elejére készül el. Sajnos a szomszédos rendelőhöz nem nyúlnak, sőt, a tavasszal toldozott-foldozott kültéri lépcső is újra szétesett, balesetveszélyes.

A Berzsenyi utcai 540 négyzetméter alapterületű gyermekrendelő négyezer kisgyermek ellátására alkalmas. Az év végéig tartó munkálatok során a több mint harmincéves épület tetőszigetelésének felújítására, és a homlokzati fal hőszigetelésére, valamint a homlokzati nyílászárók cseréjére kerül sor. Emellett a belső tereket is átépítik, az öt orvosi rendelő és a betegváró is megszépül, miután azokat új burkolatokkal látják el. Nagyon időszerű volt a 90 millió forintba kerülő felújítás, mert a leromlott állapotú épület beázott, mind a betegek, mind az orvosok számára zsúfolt is volt.

Sajnos elég pár lépést tenni felújítás alatt lévő gyerekrendelőtől, hogy lankadjon az öröm, ugyanis a szomszédos felnőtt orvosi rendelő állapota továbbra is változatlan. Sőt, a kültéri lépcső – amit nemcsak a betegek, hanem a lakótelep két része között sétálók is sokan használnak – ismét szétesett, balesetveszélyes. Ez nem újdonság, hiszen korábban évekig kellett egyensúlyozni a töredezett járólapok és lyukak között. Ezeket tavasszal ugyan befoltozták, de pár hónap alatt sajnos visszatértek a balesetveszélyes állapotok.

Mint lapunk korábban megírta, az öröm keserédes a wekerlei szülők számára is, ugyanis a városrészbe korábban többször megígért gyermekorvosi rendelő kialakítása végleg lekerült a napirendről. Holott azt Gajda Péter (MSZP) polgármester korábban még választási programjában is megígérte. Ebből nem lett semmi, sőt a későbbi fideszes kezdeményezést is elkaszálta.

Továbbra is egy időutazást jelent az ötvenes-hatvanas évekbe, ha betérünk az Ady Endre úti egészségügyi intézetbe. Bár az eszközök egy részét korszerűsítette az intézmény, így már modern ultrahanggal vagy röntgennel vizsgálják a betegeket, de az ezeréves burkolatok, vagy épp a liftes néni által irányított felvonó mind-mind ódon hangulatot árasztanak.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.