2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújult a könyvtár

Főoldal>Kultúra>Megújult a könyvtár
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 15. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sikerrel zárult a Wekerlei Kultúrház „Tágra nyitott ajtó” elnevezésű, egész évben futó projektje. A program zárórendezvényén Szabó Mária, az intézmény igazgatója ismertette a wekerlei könyvtár és egyben az olvasás népszerűsítése érdekében végzett munkájukat.

20 millió forintot nyert a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár EU-s pályázaton arra, hogy 2011-ben megújulhasson a könyvtár, és az itt élők körében népszerűvé váljon a könyvtárba járás és az olvasás. Szabó Mária igazgató a projekt zárórendezvényén kiemelte, a programnak köszönhetően a könyvtár ma modern belsővel, új számítógépekkel, kétnyelvű honlappal és elektronikus katalógus- és kölcsönzési rendszerrel rendelkezik. Az év folyamán sikerült vállalásaiknak eleget tenni, a rendhagyó könyvtári órák például olyan népszerűek voltak, hogy a vállalt 10 óra helyett 17-et tartottak az általános iskolásoknak. Nagy volt a látogatottsága a tíz, olvasáskultúrát népszerűsítő rendezvénynek is, melyeken átlagban 130-150 fő fordult meg. Új tároló bútort is kapott a könyvtár a „Tégy egy könyvet-végy egy könyvet” akció keretében, melynek lényege, hogy az arra járók felesleges könyveiket betehetik a tárolóba, és ki is vehetnek belőle.

A 12 hónapon keresztül tartó programsorozat eredményei magukért beszélnek, 10%-kal nőtt a könyvtárba beiratkozottak száma, lényegesen többen kölcsönöztek idén, mint az előző évben. A projekt zárulásával azonban nem érnek véget a programok, a rendhagyó órákat a nagy népszerűségre való tekintettel továbbra is folytatják, az idén nagyon sikeres író-olvasó találkozók is helyet kapnak a programok között. Szabó Mária a kispest.info-nak elmondta, a könyvtár régebben elsősorban a gyerekek és az idősek körében volt népszerű, ezért nagyon fontosnak érezték szélesebb körben népszerűsíteni programjaikat. Ez szerencsére sikerült, a visszajelzések szerint a kispestiek örömmel vettek részt a rendezvényeken és hasonló örömmel vették birtokukba a megújult wekerlei könyvtárat.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.