2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújult és új emelettel bővült a Reménység Iskola

Főoldal>Közülünk>Megújult és új emelettel bővült a Reménység Iskola
 
Írta: Szerk.
2019. június 06. 14:12
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Négy új osztálytermet, egy informatika termet és egy szertárt is magába foglaló új emelettel bővült a kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola, ahol két évig tartó két ütemben zajlott felújítási és bővítési munkálatok fejeződtek be. Már a tavalyi évben elkészült a meglévő épület belső felújítása és modernizálása is. Emellett jelenleg is zajlik a tornaterem és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségek felújítása is.

Átadták a kívül-belül megújult Reménység Katolikus Általános Iskola négy osztálytermet, egy informatika termet és szertárt magába foglaló új emeletét, amelyet a tanév hátralévő részében már birtokba vehetnek a diákok. Az iskola fenntartója, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága által finanszírozott munkálatok második üteme 2018-ban kezdődött.

 

Ezzel hosszú, két éves, és két ütemben lezajlott fejlesztési munkálatok végére értek, hiszen az első ütemben – már 2017 nyarától – az intézmény belső felújításának java része már a múlt évben be is fejeződött. A megújult tantermeket modern eszközökkel szerelték fel, felújították az iskola konyháját és kibővítették a menzát, amely közösségi térként is használható lett, kiépítettek egy kulturált szülői várótermet is, de az irodákat és tanári szobát is megnagyobbították. Tehát már az idei tanévet is szebb, barátságosabb és korszerű környezetben kezdhették meg az iskola tanulói és dolgozói. Az átadóünnepségen Gyetván Gábor, a kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia kanonok-plébánosa Isten áldását kérte az új épületrészre.

 

Tekintse meg galériánkat!

 

– Köszönöm a Gondviselés végig velünk lévő szeretetét – mondta az ünnepségen Géczy Árpád igazgató. Emlékeztetett: a ráépítési munkálatok során a 2018-2019-es tanév előtt az iskolát is sújtotta a szeptember 1-jei vihar, a megbontott tetőszerkezeten keresztül beázott az épület, a lépcsőkön ömlött a víz lefelé. – De sem a tankönyvek, amelyekkel az osztálytermekben már vártuk a tanulóinkat, sem más nem szenvedett károsodást, és a kiváló kivitelező szakemberek folytatni tudták a megkezdett alapos munkát, amelynek a szép eredményét ma mindnyájan láthatjuk – mondta.

 

A munka nem áll meg

Az épület felújítását és az új emelet építését magába foglaló munkálatok befejeztével nem állnak meg a fejlesztések az iskolában, hiszen jelenleg is zajlik a tornaterem, a hozzá tartozó öltözők, mosdók és szertár felújítása, amelyre az iskola és a Kispesti Női Kézilabda Klub közösen pályázott és nyert forrást a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programján.

 

Mi a küldetése egy katolikus iskolának?

Minden iskola elsődleges feladata a gyermekek oktatása, nevelése és szocializációja, iskolánk azonban nem egy világnézetileg semleges oktatási intézmény, hanem katolikus iskola: így ennek megfelelő értékrend határozza meg mindennapjainkat – mondta korábban lapunknak Géczy Árpád igazgató. Helye van az imának, más intézményekhez hasonlóan a hittan óráknak is, de az egyéb tanórákon is próbálunk kapcsolódni a krisztusi példához – tette hozzá.

 

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a természetismeret kapcsán nem környezet-, vagy természetvédelemről beszélünk, hanem a teremtés védelméről, de a magyar órákon egy-egy verssel, vagy irodalmi művel kapcsolatban – ha van ilyen – felhívjuk a figyelmet a Jóistennel való kapcsolat megjelenésére is – hozott példákat az igazgató. De a legfontosabb az a példamutatás, amelyet igyekszünk megvalósítani a gyermekek között hogy a mi életünk egyértelműen Krisztushoz kapcsolódik. Ezzel a személyes példával szeretnénk a gyermekek és a szülők előtt is Krisztusra rámutatni – hívta fel a figyelmet.

 

Ugyanakkor nem csak katolikus családok gyermekei előtt áll nyitva az ajtónk, hiszen iskolánkban erős ökumenikus hagyományt ápolunk, mivel a kezdeti évtizedekben is – mielőtt 2012-ben átvette volna az intézményt a katolikus egyház – ökumenikus alapítványi iskolaként működött az intézmény – mutatott rá Géczy Árpád. A havi egy hétköznapi tagozati szentmise helyett az evangélikus, református, vagy baptista gyermekek a saját vallásuk istentiszteletére mehetnek, noha vannak olyan alkalmak is – például az évnyitó, az évzáró, a lelki nap, vagy a hétköznapokra szervezett osztálymise –, amikor mindannyian katolikus szentmisén veszünk részt. Viszont a vallásukat nem gyakorló családok gyermekeit is szívesen látjuk, hiszen az ilyen családoknak is fontos lehet az a határozott világnézeti és erkölcsi háttér, amit iskolánk képvisel – tette hozzá az igazgató.

 

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.