2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Méltó emlékezés ’56 hőseire

Főoldal>Közélet>Méltó emlékezés ’56 hőseire
 
Írta: Szerk.
2016. október 25. 13:45
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több száz emlékező sétált fáklyákkal a kezében október 23-án az Országzászlótól a Templom térre a Kispesti Társaskör megemlékezésén, amelyhez a Kispesti Fidesz is csatlakozott.

Az Ady Endre út elején található Országzászló emlékműnél gyülekeztek kicsik és nagyok egyaránt, zászlókkal a kezükben a Kispesti Társaskör Egyesület által szervezett fáklyás felvonulás résztvevői. A fáklyagyújtás előtt Wittner Mária egykori forradalmár, halálraítélt beszédében úgy fogalmazott: "Az áldozatok erőt adnak nekünk, mert ezt az üzenetet csak mi értjük, mi, akik sem szívet, sem Hazát nem cserélünk, mert ezt a Hazát megtartani csak azok tudják, akik annyira szeretik, hogy még áldozni is képesek érte, ha kell az életüket is." A beszédet követően az Ady Endre utat több száz méter hosszan beragyogva, fáklyákkal vonultak a Templom térre. A menet élén Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnöke és dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja haladtak. A Templom téren dr. György István beszédében emlékeztetett: az egész világ egyetért abban, hogy 1956 világtörténelmet alakító esemény volt. A tisztelet és emlékezés virágainak elhelyezése után a Kispesti Kaszinóban Dódity Gabriella felavatta a kispestiek által beküldött fényképekből, versekből, ereklyékből álló emlékfalat. Az eseményen megjelent többek között dr. Petrusz Tibor, a Magyar Politikai Elítéltek Közösségének társelnöke is, aki 7 évet ült Rákosi börtönében, valamint Várhelyi László, aki végigfotózta a kispesti forradalmi eseményeket. A Kispesti Társaskör a nagyszabású és méltó megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásával szervezte meg.

 

Az emlékfal az Ady Endre út 91. szám alatt tekinthető meg hétköznap 10-16 óra között. A kiállításra továbbra is várják a kispestiek emlékeit, amelyekkel kiegészítik a tárlatot. A jelentkezéseket a kispestitarsaskor@gmail.com címen vagy a 06 20 232 4303 telefonszámon várják.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.