2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mesevilágba kalauzoltak a Vass Lajos Általános Iskola diákjai

Főoldal>Kölyök>Mesevilágba kalauzoltak a Vass Lajos Általános Iskola diákjai
 
Írta: Szerk.
2019. március 29. 16:19
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Óperencián túlra kalauzolta a vendégeket a Vass Lajos Általános Iskola 560 diákja és tanáraik az idei Vass Gálán. A Vadregény című előadásban ugyanis –a korábbi évekhez hasonlóan - az iskola minden diákja színpadra állt, hogy bemutassa azt a mesevilágot, amelyet megálmodtak.

Óriási siker minden évben a Vass Gála, amelyet 12 évvel ezelőtt rendeztek meg először ebben a formában a Vass Lajos Általános Iskolában, amely három éve lett az Oktatási Hivatal Bázisintézménye. A kezdeményezés 20 évre nyúlik vissza, akkor még osztályonkénti bontásban szerepeltek a diákok, ma már az iskola minden tanulója – jelenleg 560 gyerek – részt vesz az előadásban.

 

 

- Minden évben nagyon várják a gyerekek, és természetesen mi is a Vass Gálát, a tanulóinknak természetes, hogy szerepelnek benne. Sőt, szinte már büntetésnek vennék, ha kimaradnának belőle – mondta lapunknak mosolyogva Ertelné Csák Judit, az iskola igazgatója, aki azt is elárulta, hogy óriási közösségépítő ereje van a közös munkának, a felkészülésnek, amelyből mindenki kiveszi a részét. A szülők például a jelmezek és a díszletek elkészítésében segítenek. – Három hét komoly felkészülés előzi meg a gálát, ilyenkor minden nap két óra a próbákkal telik, így mindenki megismer mindenkit, hiszen a felkészítő tanárok nem csupán a saját tanulóikkal foglalkoznak, és a diákok sem csak a saját osztálytársaikkal töltik az időt. – tette hozzá az igazgatónő, aki azt is elárulta, hogy bár a legmunkásabb időszak a gála előtti néhány hét, de a következő rendezvény előkészülete már gyakorlatilag rögtön a gála után megkezdődik. Ilyenkor már ötletelnek, hogy mi legyen a következő gála tematikája. Így volt ez tavaly is, amikor az Így írtok ti… után kitalálták a mesevilágot bemutató Vadregényt, amelyben a legmodernebb mesék is megelevenedtek a március 29-i gálán.  

 

 

Tekintse meg galériánkat!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.