2020. július 11., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mi újság az óvodákban?

Főoldal>Közélet>Mi újság az óvodákban?
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. június 11. 08:30
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Minden szülőnek fontos, hogy óvodás korú gyermeke szép környezetben, felkészült nevelők körében fejlődjön nap mint nap. A kispesti óvodák állapotáról és a fejlesztési lehetőségekről Bertók Zoltánnét, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájának tanügy-igazgatási vezető főtanácsosát kérdeztük.

Kispesten jelenleg tizenkét székhelyen működik óvoda. A körülbelül száz éves wekerlei és kertvárosi , valamint a közel harminc éves lakótelepi épületek fejlesztése sok helyen vált mára szükségessé, elsősorban férőhely bővítés, eszközkészlet, illetve gépészeti szempontokból. Az új köznevelési törvény alapján 2014. szeptember 1-jétől minden három éves korú gyermeknek férőhelyet kell biztosítanunk, ami azt jelenti, hogy körülbelül egyharmadával kell növelnünk férőhelyeink számát.  Ez komoly kihívást állít az önkormányzat elé.

 

Az óvodafejlesztési pályázattal most lehetőségünk nyílik arra, hogy fontos újításokat elvégezhessünk az intézményekben. A jelenleg kiírt pályázat elsősorban az uniós normák elérése érdekében a humán erőforrás fejlesztésre épít, de 30 százalékban eszközbővülést is lehetővé tesz. Az elsődleges cél az, hogy 2020-ra egy olyan pedagógus réteg alakuljon ki, amely a leszakadó társadalmi rétegek integrációjában tud hatékonyan segíteni. Arról, hogy az elnyerhető összegre mely óvodák pályázzanak a kerületben, az óvodavezetői munkaközösség döntött. Végül négy intézmény jutott most lehetőséghez, két lakótelepi és két wekerlei, a Tarkabarka (két telephellyel), az Árnyas (három telephellyel), a Hársfa és a Százszorszép óvoda. Az elnyerhető összeg telephelyenként 5,7 millió forint.

 

Pályázati forrásból valósulhat meg az Arany óvoda bővítése. Az elmúlt időszakban a korábbi tendenciákkal ellentétesen egyre több gyermek születik az Ady Endre út és Üllői út közti sávban. Az itt található intézmények túlzsúfoltságán segíthet, ha pályázati forrás segítségével a kerületben elsőként integrációval foglalkozó Arany óvoda három új csoportszobával bővül.

Bízunk abban, hogy a most futó pályázataink is sikeresek lesznek, így tovább folytathatjuk a kerületi óvodáink fejlesztését.

 

 

Az óvodafejlesztési pályázat keretében módszertani képzésen vehetnek részt a pedagógusok. Ennek eredményeként kialakítható a fejlődési szempontból megfelelő tevékenységrendszer, amelyek az értelmi és szociális, közösségi készségek elsajátítását segítik, emellett pedig kiemelten kezelik a kisgyermekkori játék fontosságát.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.