2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Miénk itt a tér! - Városünnep június 14-15-én a Templom téren

Főoldal>Kedvcsináló>Miénk itt a tér! - Városünnep június 14-15-én a Templom téren
 
Írta: Pászti András
2014. június 06. 10:21
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Június 14-15-én újra összejövünk a Templom téren, hogy együtt ünnepelhessük Kispest születésnapját. A Templom téren hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Kispesti Városünnep, ahol számos énekes és együttes lép fel, hogy örömet okozzon a látogatóknak. Többek között velünk lesz a HoneyBeast, a fergeteges Rock’n Roll hangulatot teremtő Hungária Tribute Zenekar, a gyerekeket szórakoztató Kiskalász zenekar, az X-faktoros By The Way együttes és Danics Dóra, nem beszélve Caramelről. A programsorozatot Rúzsa Magdi koncertje zárja. Ezzel azonban még nem lesz vége az ünneplésnek, hiszen az Ezüst Pierrot-díjjal jutalmazott légtornász, Simet László szabadtéren eddig még nem látott világszáma teszi teljessé a programsorozatot.

Szombaton 15.30-tól indulnak a programok, ahol a Helikon Orkestar fúvószenekar alapozza meg a jó hangulatot. Eközben az egész téren valóságos játékkavalkád várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.  A „Helikon fúvósok” fellépése után Roy és Ádám csap a húrok közé, akiket Hien, illetve a Dal 2014 című műsor két különleges együttese a HoneyBeast és a Fool Moon követ. Szombaton a Hungária Tribute Zenekar gondoskodik a fergeteges rock’n roll hangulatról.

 

 

Sok idő nem lesz a pihenésre, hiszen vasárnap már 10.30-tól kínálunk programokat az érdeklődők számára.  A délelőtt a kicsikről és az önfeledt játszadozásról, kikapcsolódásról szól. A színpadon a napot a Kiskalász zenekar koncertje nyitja. A téren eközben kicsik és nagyok széles palettáról válogathatnak a kiegészítő programok közül.  Lesz játszóház, óriás- és ügyességi játékok, kalandpark, kerge bringa park, játékos TOTÓ, arcfestés, kvízkaland, kisvasút, a legkisebbeknek babasátor, ráadásul mindenki felülhet egy igazi londoni emeletes buszra is.

 

A tavaly nagy sikert aratott Hintayo után, egy újabb közösségi hintázásra hívjuk Önöket. Négy kisebb, PADINTA névre hallgató hintával várjuk korhatár nélkül az érdeklőket.

 

Idén is lesz  Ability Park, melynek célja szórakoztató formában megismertetni az emberekkel a fogyatékkal élők mindennapi élethelyzeteit. Kipróbálhatjuk, milyen akadályokat kell leküzdenie egy kerekesszékesnek, de a siketek és a gyengén látók világába is betekintést nyerhetünk néhány percre. Tartalmas élményt nyújtanak minden érdeklődőnek, aki próbára akarja tenni képességeit.

 

Az ÖKO-játszótéren pedig a környezetvédelem, az energiatakarékosság, a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás eszközeit és folyamatait, valamint a környezettudatos szemléletmód kialakítását ismerhetik meg a gyerekek és a felnőttek egyaránt.

 

A színpadon 14.30-tól együttesek és énekesek szórakoztatják a közönséget. Velünk ünnepel Kováts Vera, a By The Way, Majsai Gábor, Puskás Peti, Dér Heni, Caramel, Danics Dóra, Vastag Tamás és Kasza Tibi.

 

Rengeteg nyeremény talál majd gazdára a nap folyamán, melynek részleteiről a helyszínen kaphatnak majd felvilágosítást az érdeklődők.  Az információs pavilonnál a KMO színes tábori kínálatából is lehet válogatni, sőt tájékozódhatnak a Nagy Balogh János kiállító teremben látható Harasztÿ -  Kispest -  80 című kiállításról is.

 

A nap végén az előadók sorát Rúzsa Magdi élő koncertje zárja.

 

Azonban még nincs vége az ünnepi programsorozatnak, hiszen az Ezüst Pierrot-díjjal jutalmazott világhírű légtornász, Simet László szabadtéren eddig még nem látott világszámot csodálhatja meg a közönség. Az ünnepi rendezvényt tűzijáték zárja.

 

A Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Ház szeretettel vár mindenkit szombaton és vasárnap a kispesti Templom térre, hiszen ezen a napon „MIÉNK ITT A TÉR”! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.