2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mit csinált eddig Burány és Hiller?

Főoldal>Közülünk>Mit csinált eddig Burány és Hiller?
 
Írta: Szerk.
2016. április 08. 11:23
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem támogatták az ország és magyarok védelmét célzó javaslatokat Kispest MSZP-s országgyűlési képviselői. Burány Sándor és Hiller István emellett a családi adókedvezmények bővítésére és a személyi jövedelemadó csökkentésére is nemet mondtak. Burány Sándor a ciklus félidejéhez érve még bele sem kezdett a választási programja megvalósításába, Hiller a biztonság kedvéért programot sem írt.

Kíváncsiak voltunk, hogy a ciklus feléhez érve a 2014-es választás előtt közzétett képviselői programjukból megvalósítottak-e már valamit Kispest MSZP-s országgyűlési képviselői. Hiller Istvánnak nem volt ilyen programja, Burány Sándor pedig részben olyanokat ígért, amikhez országgyűlési képviselőként vajmi kevés köze van. Ígéretei között szerepelt, hogy törvényjavaslatot nyújt be a lakótelepi, évtizedek óta nem használt, értelmetlen tűzi víz vezetékek fenntartási kötelezettségéről, a Kossuth téri piac körüli parkolási gondokról, valamint a bedőlt beruházások által hátrahagyott városi „gödrök” kapcsán. A parlament.hu-n nem találtuk nyomát, hogy ezek közül akár csak egyet is megvalósított volna Burány. A KÖKI körüli parkolási gondok kapcsán pedig valójában az önkormányzat már az előző ciklusban intézkedett, Buránynak ehhez így nem sok köze volt.

 

Nem csökkent volna idén 16-ról 15 százalékra a személyi jövedelemadó, ha ez rajtuk múlt volna. Nemet mondott Burány Sándor és Hiller István arra is, hogy a kétgyermekes családok adókedvezménye havi 10 000 forintról 12 500 ra nőjön, amellyel 350 ezer család kerül kedvezőbb helyzetbe. Nem szavazták meg azt sem, hogy a sertéshús áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen.

 

A migránsválság kapcsán is nemet mondott a két MSZP-s képviselő a magyar emberek biztonságát célzó kormányzati intézkedésekre. Így Burány és Hiller nem támogatta az alaptörvény módosítását a terrorveszélyre vonatkozóan, elutasították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet bevezetését, az embercsempészet büntetésének szigorítását, illetve a honvédség feladatkörének bővítését válsághelyzetben.

 

Burány és Hiller (MSZP)

NEM támogatta:

• Személyi jövedelemadó 15%-ra csökkentése

• Kétgyermekesek adókedvezményének megemelése

• Sertéshús áfájának 5%-ra csökkentése

• Alaptörvény módosítása a terrorveszélyre vonatkozóan

• Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet bevezetése

• Embercsempészet büntetésének szigorítása

• Honvédség feladatkörének bővítését a migráció okozta válsághelyzetben

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.