2021. szeptember 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Móricz Lili szerepében Tamás Réka, kispesti iskolás!

Főoldal>Kultúra>Móricz Lili szerepében Tamás Réka, kispesti iskolás!
 
Írta: Szerk.
2019. február 15. 11:11
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Különleges színházi beugrásnak lehetnek szem- és fültanúi azok, akik február 26-án ellátogatnak a KMO-ba, az Így szerettek ők c. felolvasószínházi sorozat következő előadására. Koltai Róbert, Gubik Ági és Fodor Annamária színművészek mellett Tamás Réka, a Pannónia Általános Iskola 5.b. osztályos tanulója is színpadra lép Móricz Lili szerepében.

Nyáry Krisztián könyvéből íródott szövegkönyv alapján Réczei Tamás rendezte az Így szerettek ők c. felolvasószínházi sorozatot, melynek keretében több író és költő szerelmi életébe kaphatunk bepillantást. A KMO Művelődési Házban három alkalommal látható az összeállítás. A bérletben Karinthy Frigyesről már láthattunk ősszel előadást, a következő, február 26-án 19 órakor Móricz Zsigmondról fog szólni, majd a Költészet Napja alkalmából, április 16-án Szabó Lőrinc életéről hallhatunk ismert művészek tolmácsolásában. 

A február 26-i előadás már csak azért sem lesz mindennapi, mert Móricz Lili megformálójának Tamás Réka kispesti iskolást javasolták a KMO-ban működő, Mert kell egy hely Színjátszó Műhely vezetői: Urbán Andrea és Bodor Géza színművészek. A rendező ugyanis minden esetben helyi gyermekszínjátszós kislányt kér fel erre a szerepre. Így esett a választás Rékára, aki szeptembertől tagja ennek a színjátszó csoportnak. Réka először szerepel nagy nyilvánosság előtt színpadon, pláne ilyen országosan ismert és elismert művészek mellett a KMO-ban megrendezésre kerülő előadáson.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.