2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nagyobb támogatás a kispesti rászorultakért alapítványnak

Főoldal>Közülünk>Nagyobb támogatás a kispesti rászorultakért alapítványnak
 
Írta: Szerk.
2016. november 09. 15:27
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ahol tudunk, ott segítünk – foglalta össze a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány küldetését Molnár András (Fidesz-KDNP) kuratóriumi tag. A gyerekeknek, időseknek és betegeknek személyre szabott segítséget nyújtó civil szervezet az eddigieknél jóval nagyobb támogatást kap az önkormányzattól, miután a képviselő testület ötszázezer helyett kétmilliós támogatást szavazott meg a számukra.

A közalapítványnak számtalan célja van, ilyenek például: támogatják a rászorultak gyógykezeléseit, rehabilitációs ellátását, emellett anyagi segítséget nyújtanak gyógyászati segédeszközök megvásárlásához, javításához, karbantartásához. Nagy hangsúlyt fektetnek az egészségügyi és oktatási területre is, például enyhén mozgáskorlátozott vagy fogyatékos gyerekeket támogatnak annak érdekében, hogy hozzájussanak az iskola elvégzéséhez szükséges gyógypedagógiai foglalkozásokhoz. Molnár András kuratóriumi tag elmondta, a karácsonyi időszakban rendszeresen támogatnak olyan civil szervezeteket, amelyek idős, beteg vagy rászorult embereknek segítenek ajándékcsomagokkal.

– Sokaknak az is nehézséget okoz, hogy eljussanak a kórházba, ilyenkor a kuratóriumi tagok saját autójukkal viszik el a betegeket a szükséges kezelésekre – avat be az alapítvány tevékenységébe Molnár András. Hozzátette, többeket támogatnak az étkezési költségeik előteremtésében, és külön figyelmet szentelnek azoknak a rászorulóknak, akik számára a szociális ellátórendszer valamiért nem tud megadni minden olyan segítséget, amire szükségük lenne.

– Ahol tudunk, ott segítünk – foglalta össze küldetésüket Molnár András. Elmondta, nagy örömére szolgál, hogy az önkormányzat immár kétmillió forintra emelte az alapítvány támogatását. Megjegyezte, szomorú, hogy erre két évet kellett várni, hiszen még 2014-ben kezdeményezte a támogatás összegének emelését annak érdekében, hogy még több kispestinek tudjanak segíteni.

Molnár András lapunknak elárulta, abban bízik, hogy az alapítvány az elkövetkezendő időben nem csak az önkormányzat segítségére, hanem különböző akciókkal, programok szervezésével a helyi civilek és vállalkozók támogatására is számíthat.

 

Molnár András: ahol tudunk, ott segítünk

rászoruló gyerekeknek, időseknek és

betegeknek

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.