2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Napelemekkel a költséghatékony működésért

Főoldal>Közélet>Napelemekkel a költséghatékony működésért
 
Írta: Szerk.
2021. április 14. 18:37
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kőbányai önkormányzat már az előző ciklusban nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra: megkezdték a vagyonkezelő járműparkjának átállítását elektromos autókra, és a cég egyik épületére napkollektorok kerültek - mutatta be közösségi oldalán Pap Sándor korábbi kőbányai alpolgármester, jelenleg önkormányzati képviselő. A kormányzati támogatásoknak köszönhetően az elmúlt három évben már jó néhány kispesti köznevelési és oktatási intézmény is energiaköltséget takarít meg a felszerelt napkollektoroknak köszönhetően.

 

- Nagyon más, mint egy hagyományos benzines vagy dízel autó. A vezetési élmény is. Nincs motorhang, nincs sebváltó, nincs környezetszennyezés – mondta közösségi oldalára feltöltött videóban Pap Sándor, a Fidesz-KDNP Kőbánya-Kispest fideszes választókerületi elnöke a vagyonkezelő elektromos autójában ülve. A kormánypárti politikus emlékeztetett: városvezetői tevékenysége során nemcsak azt igyekezett szem előtt tartani, hogy milyen módon tudják fejleszteni Kőbányát, hanem azt is, hogy milyen módon tudják jobbá tenni az ott élők körülményeit.

 

 

- Többek közt úgy, hogy a kerület működésének és beruházásainak minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma, minél kevésbé terheljük a környezetünket, óvjuk azt a zöldet, ami minket körülvesz. Ennek fontos lépése volt, amikor a Kőbányai Vagyonkezelő járműparkját elkezdtük átállítani elektromos autókra. Ezzel egyidejűleg a vagyonkezelő egyik épületének a tetejére 50kw-os napelempark is került, ami egyébként ezeknek az autóknak az áramigényét is fedezi – mondta el Pap Sándor, aki hozzátette: az elektromos autók és a napkollektorok használata összességében milliós megtakarítást hoz magának az önkormányzati cégnek. Ennek többlet előnye, hogy évi több millió forint szervizköltséget és benzint takarítottak meg. A vagyonkezelő épületén lévő napelemeket 2018-ban telepítették, és azóta közel 200 megawatt energiát termeltek és még fognak termelni nagyon sokáig.

 

 

Kormányzati segítséggel Kispesten is megkezdődött az energiatakarékos napkollektorok felszerelése néhány köznevelési és közoktatási intézményben. Egy energetikai tanulmány szerint a Szivárvány és a Gyöngykagyló óvoda tetején működő napelemek jelentősen csökkentették az intézmények rezsiköltségeit. Kispest képviselő-testülete 2017 áprilisában döntött arról, hogy a Szivárvány óvoda energetikai fejlesztésével pályázik a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton, amelyre 30 millió forint támogatást kaptak. Emellett a Reménység Katolikus Általános Iskola évek óta kormányzat által kiírt pályázatok útján jut újabb forrásokhoz az épületenergetikai fejlesztésekre. Legutóbb szigetelték a főépület padlásterét, beépítésre került nyolcvan korszerű, műanyag nyílászáró, a homlokzati falak is megújultak mintegy 86 millió forintból. A nyáron megkezdett felújítás előtt, 2015-ben először napelemes rendszert építettek ki egyedülálló módon Kispesten.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.