2021. február 25., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem lehet magára büszke a baloldal

Főoldal>Közélet>Nem lehet magára büszke a baloldal
 
Írta: Szerk.
2020. június 03. 11:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hiába kérte a kormány valamennyi pártot, hogy tegyék félre a politikai vitákat a járvány elleni védekezés idejére és szülessen minél szélesebb összefogás. A balliberális pártok nem szavazták meg a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, kihasználva a különleges jogrendet, tízmilliós szerződéseket kötöttek és milliós fizetésemeléseket osztogattak az általuk vezetett településeken.

Nem vett részt a járvány elleni országos összefogásban a baloldal, a látottak alapján elmondható, hogy a saját politikai haszonszerzésükre próbálták fordítani a kialakult helyzetet, és ahogy korábban, most is minden erejüket a kormány elleni támadásra, az összefogás megtorpedózására fordították.

 

Burány Sándor és dr. Hiller István csak a pártérdeket nézték?

Kispest balliberális országgyűlési képviselői, dr. Hiller István (MSZP) és a szocialistából párbeszédessé lett Burány Sándor először elgáncsolták az Országgyűlésben, hogy sürgősséggel tárgyalhassák a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, majd nem is szavazták meg később. Hiába kérte a kormány, hogy most mindenki tegye félre a politikai vitákat és legyen minél szélesebb összefogás. A baloldali pártok, vezetőjükkel, Gyurcsány Ferenccel az élen rendre azt hangoztatták, hogy a kormány „lebontja a demokráciát” és „teljhatalomra tör”. Ezen állításuk hitelességét nem csak az ássa alá, hogy már jelenleg is az Országgyűlés előtt van a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat, amely szerint a kormány már júniusban visszaadja a sikeres védekezéshez szükséges extra jogosítványait. További baloldali képzavart okoz az is, hogy a baloldali pártok most is a „demokráciát féltettek”, miközben az elmúlt években azt hangoztatták, nincs is demokrácia. Az olyan jellegű hazugságokat, miszerint „nincs Országgyűlés”, vagy „Magyarországon a legrosszabbak a mutatók” az élet és a tényadatok is egyértelműen megcáfolták.

 

Baloldali álszentség, visszaélés a rendeleti irányítással

Nem harsogott a balliberális oldal, amikor saját polgármestereik rendeleti város-/ kerületvezetéséről volt szó, pedig „jól” sáfárkodtak az adódott lehetőséggel a baloldali városvezetők: milliós megbízásokat osztogattak, és bizalmasaik fizetését is megemelték. A keresztény férfiakat és nőket „rémisztő képződménynek” nevező Gyurcsány-párti (DK) Niedermüller Péter a VII. kerületben például 30 millió forintos megbízást kötött a milliárdos adócsalás gyanújába került Czeglédy Csabával. E döntésről a Fővárosi Kormányhivatal megállapította, hogy jogellenes, hiszen túlmutat a veszélyhelyzetben jelentkező feladatokon. Niedermüller emellett sajtóhírek szerint csökkentette a kerületben dolgozó óvodapedagógusok bérét is.

 

Karácsony Gergely (Párbeszéd) is kihasználta a különleges jogrend adta felhatalmazást, döntően kommunikációs és koordinációs feladatokra hivatkozva 43 fővel megemelte a főpolgármesteri hivatal létszámát, amely létszámbővítés 226 millió forinttal fog többe kerülni csak idén. De a fővárosi cégek vezetői vonatkozásában is jelentős, akár több millió forintos fizetésemelésekről is egy személyben döntött a főpolgármester.

 

Gócponttá vált a Pesti úti idősek otthona

Nem volt ilyen kezdeményező a baloldal közös főpolgármestere a budapesti járvány elleni védekezés során, hiszen a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthona az ország egyik legnagyobb gócpontjává vált, és az eddig 68 fővárosi fenntartású idősotthonban bekövetkezett halálesetből 44 a XVII. kerületi intézményben történt. Sajtóhírek szerint Karácsony Gergely (Párbeszéd) azóta sem járt az idősotthonban, ahol kaotikus állapotok uralkodnak: 160 betegre jut egy nővér, alig fürdetik az időseket, még a mosással is spóroltak – tudta meg a Ripost. Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben.

 

Eközben Karácsony Gergely a fővárosi sebességkorlátozásokkal, a főbb utakon az autósoktól akár 1-1 sávot elvéve, jelentős dugókat okozó kerékpársávok kialakításával volt elfoglalva. Ugyanakkor körömszakadtáig ragaszkodott ahhoz, hogy a járvány megfékezésének érdekében a fővárosban nem lehet ingyenessé tenni a parkolást. Majd a kormány bebizonyította, lehet: az ország egész területén a mai napig díjmentes a közterületi parkolás.

 

A baloldal kormányon a megszorításokat választotta

 

 

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a 2010 előtti baloldali kormányok, különösen a 2006-2010 közötti Gyurcsány- Bajnai-kormány felelőtlen gazdaságpolitikájának eredményeként a 2008-as nagy gazdasági világválság legyengülve, a csőd szélén állva találta Magyarországot. Ekkor az állami fizetésképtelenséget csak az IMF és a Világbank a belügyekbe súlyos beleszólást feltételül támasztó hiteleivel kerülhette el hazánk. Többek között ennek is lehetett az eredménye, hogy elsősorban és leginkább a lakosságot terhelő súlyos megszorításokat vezettek be: elvették a 13. havi nyugdíjat, és a közszférában dolgozók 13. havi bérét is. A Gyurcsány–Bajnai kormányok megszüntették a családi kedvezményeket, az otthonteremtési kedvezményeket, a kedvező lakáshiteleket.

 

Mivel 2002 és 2010 között egyetlen év sem volt, hogy csökkent volna a munkanélküliség, a munkaképes korúak kevesebb mint 60 százaléka dolgozott. Emellett adókat (szja, áfa, jövedéki adó) emeltek és a nyugdíjkorhatárt is megemelték 65 évre. Eközben hatszáz milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, eladósították a kórházakat, ezzel a csőd szélére sodorva a betegellátást. Megszüntettek 16 ezer aktív kórházi ágyat és befagyasztották az egészségügyi dolgozók bérét is.

 

Főkép: Lokál, Magyar Nemzet, PestiSrácok.hu, szerk., illusztráció

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.