2021. március 02., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem örülnek a szomszédok az új kertnek

Főoldal>Közélet>Nem örülnek a szomszédok az új kertnek
 
Írta: Szerk.
2015. július 10. 10:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bár népszerűek a közösségi kertek a kerületben, a most épülő negyedik kert nem arat osztatlan sikert a környéken élők között. A Kosárfonó utcai egykori KRESZ parkból kerített el az önkormányzat egy részt az építkezéshez, ami kiverte a biztosítékot a szomszéd ház lakóinál, akik már 100 aláírást gyűjtöttek tiltakozásul.

 Három közösségi kert nyílt a kerületben az elmúlt években, céljuk, hogy a környékbeliek egy-egy kis parcellán zöldségeket, fűszernövényeket termeszthessenek, és közben egymást megismerve közösségbe kovácsolódhassanak. A város most építi a negyediket a Kökihez közeli egykori KRESZ parkban, a szomszédos Kosárfonó utcai társasház lakói azonban nehezményezik, hogy őket erről nem kérdezte meg a városvezetés. A lakók szerint 1.500 ember él az amúgy is hányatott sorsú park közelében, aminek egy részét most 25 kiváltságos számára elkerítik, azok pedig, akik 30 éve saját erejükből próbálják szépíteni a parkot, a kerítésen kívül találják magukat. A városvezetés egyébként egy 2013-as közvélemény-kutatásra is hivatkozik, csakhogy – ahogy az önkormányzati Zöldprogram Iroda vezetője is elismerte – a megkérdezettek mindössze 12 százaléka szavazott a közösségi kertre, 84 százalékuk pihenő park funkciót látna itt szívesebben. Májusban állítólag a lakókat is invitálták a egyeztetésre a kertépítők, de az általunk megkérdezett lakók erről nem is hallottak, majd pár hét múlva már a munkagépek zajára ébredtek.

 

 A polgármesternek írt levelükben, amelyhez száz aláírást is csatoltak, a lakók azt is sérelmezik, hogy KRESZ parkban az elmúlt időszakban érdemi fejlesztés nem történt, pedig régóta kérik, hogy a biztonságuk érdekében legyen közvilágítás az estére sötétségbe boruló parkban, de néhány pad kihelyezését is hiába kérték. – Sötétedés után már nem merünk lemenni, mert akkor beindul az „éjszakai élet” – mesélte egy hölgy a szomszédos tízemeletesből. Mint mondja, néhány évtizede pályázaton nyertek pár tucat facsemetét, amit kiültettek, de az öntözővizet 80-100 méterről kellett vinniük, hogy megóvják őket a kiszáradástól. – Azóta sem épült csap, bezzeg most rögtön sikerült építeni a kerítésen belülre – jegyezte meg keserűen. A hölgy szerette volna látni az építkezés engedélyeit, azonban az önkormányzat ezeket nem mutatta be. Az ügyben a tisztiorvos véleményét is kikérik. Megjegyezte, hogy az építkezés miatt száll a por az egész környéken, és a mobilvécét is az ablakaik alá tették az építők, ami a nyári nyitott ablaknál különösen kellemetlen. Sajnos úgy fest, hogy nálunk a közösségi kertet is a közösség nélkül építik.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.