2019. december 11., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem segít az önkormányzat

Főoldal>Közélet>Nem segít az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2015. április 22. 13:23
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kamatmentes önkormányzati kölcsönt javasolt a Fidesz-KDNP a wekerletelepi vízórák kiépítéséhez, a baloldal többség azonban levette napirendről az előterjesztést. A decemberi határidő közeleg, az önkormányzat egyelőre nem segít. A Fővárosi Vízművek kihelyezett ügyfélszolgálatot nyitna Wekerlén.

Budapesten szinte mindenhol természetes, hogy az utcáról a házba vezető fővezetéken vízóra méri a fogyasztást, sőt Wekerlén is az ingatlanok többsége rendelkezik mérővel. Év végéig pedig bekötési vízmérővel kell ellátni azt a több mint 600 wekerlei házat is, ahol most egyáltalán nincs vízóra. A kerületi Fidesz-KDNP frakció a legutóbbi testületi ülésen javasolta, hogy az önkormányzat ötmillió forintos, kamatmentes visszatérítendő támogatási keretet létrehozásával segítse azokat a tulajdonosokat, akiknek nehézséget okoz a megfelelő vízakna kialakítása.

 

Gajda Péter polgármester az előterjesztést levetette az ülés napirendjéről, és hangoztatta, hogy a helyzetet nem az önkormányzat idézte elő. Így azonban egyelőre nem is segít, Gajda szerint még dolgoznak a megoldáson. A határidő azonban közeleg, év végétől minden házat fel kell szerelni mérővel, hogy a szolgáltatásért a tényleges fogyasztás arányában fizessenek a lakóközösségek.

 

A Fidesz-KDNP szerint az önkormányzatnak akár a javasolt kamatmentes kölcsönnel, akár a szolgáltatóval való kapcsolattartással, illetve az itt élők tájékoztatásával segítenie kellene az érintett lakosokat. Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) wekerlei képviselő lapunknak elmondta, hogy a tervek szerint a Fővárosi Vízművek kihelyezett ügyfélszolgálatot létesít a városrészben.  Erre a célra a Kós Károly tér 9. szám alatti önkormányzati helyiséget nézték ki, erről a képviselő-testület dönt az áprilisi ülésen. Információink szerint pozitív döntés után a szolgáltató akár már a következő héten indítaná a heti egyszeri kihelyezett ügyfélfogadást a Kós Károly téren.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.