2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem segít az önkormányzat

Főoldal>Közélet>Nem segít az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2015. április 22. 13:23
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kamatmentes önkormányzati kölcsönt javasolt a Fidesz-KDNP a wekerletelepi vízórák kiépítéséhez, a baloldal többség azonban levette napirendről az előterjesztést. A decemberi határidő közeleg, az önkormányzat egyelőre nem segít. A Fővárosi Vízművek kihelyezett ügyfélszolgálatot nyitna Wekerlén.

Budapesten szinte mindenhol természetes, hogy az utcáról a házba vezető fővezetéken vízóra méri a fogyasztást, sőt Wekerlén is az ingatlanok többsége rendelkezik mérővel. Év végéig pedig bekötési vízmérővel kell ellátni azt a több mint 600 wekerlei házat is, ahol most egyáltalán nincs vízóra. A kerületi Fidesz-KDNP frakció a legutóbbi testületi ülésen javasolta, hogy az önkormányzat ötmillió forintos, kamatmentes visszatérítendő támogatási keretet létrehozásával segítse azokat a tulajdonosokat, akiknek nehézséget okoz a megfelelő vízakna kialakítása.

 

Gajda Péter polgármester az előterjesztést levetette az ülés napirendjéről, és hangoztatta, hogy a helyzetet nem az önkormányzat idézte elő. Így azonban egyelőre nem is segít, Gajda szerint még dolgoznak a megoldáson. A határidő azonban közeleg, év végétől minden házat fel kell szerelni mérővel, hogy a szolgáltatásért a tényleges fogyasztás arányában fizessenek a lakóközösségek.

 

A Fidesz-KDNP szerint az önkormányzatnak akár a javasolt kamatmentes kölcsönnel, akár a szolgáltatóval való kapcsolattartással, illetve az itt élők tájékoztatásával segítenie kellene az érintett lakosokat. Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) wekerlei képviselő lapunknak elmondta, hogy a tervek szerint a Fővárosi Vízművek kihelyezett ügyfélszolgálatot létesít a városrészben.  Erre a célra a Kós Károly tér 9. szám alatti önkormányzati helyiséget nézték ki, erről a képviselő-testület dönt az áprilisi ülésen. Információink szerint pozitív döntés után a szolgáltató akár már a következő héten indítaná a heti egyszeri kihelyezett ügyfélfogadást a Kós Károly téren.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.