2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Oklevelet kaptak a Szenior akadémia „diákjai”

Főoldal>Közülünk>Oklevelet kaptak a Szenior akadémia „diákjai”
 
Írta: Szerk.
2018. május 24. 10:46
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Már tizedik félévét zárta a Szeniorakadémia, amelynek keretén belül sok ötven feletti kerületi számos ismeretanyagot sajátíthatott el. Ebben a félévben 116-an oklevelet, és öten – akik a legkitartóbban jártak az órákra – díszoklevelet vehettek át.

A szenior akadémia még 2013-ban szerveződött az önkormányzat és a Zsigmond Király Egyetem közös szervezésében. Nagy sikerét az évek, és a mindig tanulni vágyók lelkesedése bizonyítja. Így a következő félév október elején indul majd.

 

 

Az előadásokon olyan hasznos információkra is szert tehetett, aki beiratkozott, mint idegen nyelvek tanulása-, a számítógép-, illetve okostelefon-felhasználói segítése, az egészséges életmód és a vitaminok jelentősége a szervezetünkre, a klímaegyezmény fontossága valamint szenior mozgásformák.

 

A Városháza dísztermében tartott félévzárón Dr. Jászberényi József, a szenior akadémiák országos mentora méltatta a kerületiek lelkesedését, tanulni vágyását. A statisztikák szerint szenior akadémiákat immár 38 helyen szerveznek az országban, ezek közül a harmadik legnépesebb a kispesti – tette hozzá a mentor.

 

 

Most az ünnepélyes félévzárón öten, Baráthné Bátki Ilona, Nagy Mária, Nagy Sándor, Sajczi Istvánné, Wienzerné Pelyhe Éva, külön díszoklevelet és ajándékcsomagot vehettek át a polgármestertől és Jászberényi Józseftől.

 

Az akadémia hallgatói között kerületi nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek, szakszervezetek vezetői, képviselői és közéleti szereplők is voltak, vannak.

 

(Forrás, fotók: kispest.hu)

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.